La Vanguardia (Català)

Més escriptors locals

- Pau Echauz

Fa 70 anys, una petita editorial de Coyoacán, a Mèxic DF, va publicar un llibre fonamental per entendre l’ànima de la Lleida contemporà­nia, les Poesies, de Màrius Torres, una edició a càrrec del seu amic Joan Sales. Avui no fa falta anar-se’n tan lluny per publicar un llibre, potser per això cada vegada hi ha més escriptors locals –fins i tot algun dels de debò– al vermut literari que el llibreter Miquel Bernal organitza cada any al costat de la biblioteca.

Les editorials locals han presentat fins a 32 novetats, entre les quals destaquen ficcions del gènere negre com el volum Assasins de Ponent o la novel·la Seixanta-vuit de Ramon Usall, però també Dies de fel i de magrana, les memòries de joventut del poeta Francesc Pané. S’ha incrementa­t el nombre d’escriptors, es van vendre molts llibres, però ahir es van vendre menys roses, segons el Gremi de Floristeri­es lleidatà, ja que com que era festiu s’han perdut vendes en empreses i entitats.

A Lleida, el sol va ser el testimoni més fidel d’una jornada que té el seu epicentre cívic a l’històric carrer Major, on s’imposa la marxa lenta. Els ciutadans va aprofitar el diumenge per sortir al carrer i tornar a casa amb roses, llibres i algun pastís per a les postres.

Per arrodonir el dia, hi va haver sardanes, concert de la banda municipal i, com a final de festa, la Novena de Beethoven a l’Auditori. Màrius Torres hi hauria anat segur, però aquest any ja en fa 75 que es perd la festa.

 ??  ?? El dia assolellat va animar els lleidatans a omplir els carrers
El dia assolellat va animar els lleidatans a omplir els carrers
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain