La Vanguardia (Català)

La rambla del postureig

- Sara Sans

“Ja es pot caminar!”, diu la Cristina a la seva parella. Així que encarrilen el cotxet del seu nadó i deixen la calçada dels cotxes –avui tallada al trànsit– per endinsar-se a la vorera central de la rambla Nova. Són gairebé les dues del migdia i durant tot el matí una multitud ha ocupat l’espai que han deixat lliure les 209 parades habilitade­s per l’Ajuntament. Només 21 de les casetes les ocupen les llibreries i floristeri­es de Tarragona. La resta –el 90%– són aparadors privilegia­ts de tota mena d’entitats i partits polítics.

En el Sant Jordi del postureig els ciutadans inverteixe­n més temps a saludar-se que escollint un llibre. “L’activitat ha començat una mica més tard que altres anys, però a partir de les 11 ha estat una bogeria”, diu Ricard Espinosa, de la llibreria La Capona, per on van passant els escriptors tarragonin­s per firmar exemplars.

La processó de Sant Jordi a la rambla, aquest any amb molts més turistes, avança molt lentament. “Aquí també donen globus!”, xiscla un nen. I més enllà, la parada del PSC –al costat del PP–, regalen alfàbrega i en la del PDECat han substituït el pi per la més refrescant menta. Al costat de la CUP hi ha la caseta d’“Adopta un llebrer” i davant de Ciutadans, l’associació Pax Mundi. Gairebé tocant el Balcó del Mediterran­i, ERC reparteix més globus. El matí el van amenitzar els concerts programats per Rambla Music i el van rematar, com cada Sant Jordi, les colles castellere­s de la ciutat.

 ??  ?? Només 21 de les 209 parades de la rambla eren llibreries i floristeri­es
Només 21 de les 209 parades de la rambla eren llibreries i floristeri­es
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain