La Vanguardia (Català)

El port de Premià atraurà 200.000 visitants a l’any

S’estima que la zona comercial, prevista per al 2018, generarà 27,3 milions

- FEDE CEDÓ

Un estudi independen­t elaborat per analitzar l’afectació que tindrà en el comerç urbà de Premià de Mar (Maresme) la nova zona comercial que es construeix al port esportiu, ha revelat que serà un pol d’atracció pel municipi amb 200.000 nous visitants i que generarà 27,3 milions d’euros a l’any.

L’estudi, encarregat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Premià de Mar, conclou que la nova zona comercial Marina Port beneficiar­à el comerç local. La conclusió és fruit d’un sondeig realitzat durant l’últim trimestre del 2016 als municipis de Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt i el Masnou amb l’objectiu d’identifica­r l’impacte de la nova àrea comercial que està prevista inaugurar durant el primer trimestre de l’any 2018.

Premià disposarà de 18.000 m² de nova superfície comercial distribuït­s en sis edificacio­ns d’una sola planta, 150 locals per a activitats comercials, restauraci­ó i serveis. Segons l’organitzac­ió, a un any de la inauguraci­ó, grans operadors del sector de la restauraci­ó ja han confirmat la seva presència a la nova zona, acaparant ja un terç de l’espai total. L’empresa responsabl­e de gestionar la comerciali­tzació, SCCE, ha participat a impulsar centres com l’Illa Diagonal de Barcelona i la Gran Via 2 de l’Hospitalet.

Actualment, Premià de Mar, la segona població del Maresme més densament poblada després de Mataró, disposa de 719 establimen­ts comercials i restaurant­s repartits per 33.000 m² de superfície. Segons la mostra, els seus clients són principalm­ent residents a la localitat. L’informe destaca que el comerç urbà de Premià té un públic fidel per tradició i proximitat, especialme­nt per adquirir productes quotidians, tot i que també té incidència que no és tan competitiu a l’hora d’atreure consumidor­s de fora del municipi.

L’informe indica que serà necessari millorar l’atractiu de l’oferta comercial de la localitat i vertebrar un corredor urbà que connecti amb el port per facilitar atreure els 200.000 visitants previstos al centre de la ciutat. Les obres de la nova zona ja tenen en compte aquest aspecte, motiu pel qual es milloraran els accessos per als vianants i per a vehicles. Es crearan 1.000 places d’aparcament, la meitat soterrades.

L’estudi també descobreix que els

Un sondeig detecta que el comerç local ha perdut clients no residents a favor d’altres localitats

últims anys el comerç local a Premià de Mar ha experiment­at un creixement de gairebé el 3% dels consumidor­s locals, però detecta que ha perdut quota de clients no residents en detriment d’altres localitats més grans. Així doncs, l’informe avança que la zona comercial Port Premià suposarà un reforç, que ampliarà la quota de mercat de la localitat.

El director general de Port Premià, Joan Conde, apunta que “quan una nova àrea comercial i de lleure és capaç d’atreure massivamen­t compradors, tota la zona se’n beneficia”. Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Premià, David Gutiérrez, assegura que “el comerç local és dinàmic i té una oferta atractiva, però és necessari ampliar la diversitat comercial, especialme­nt de producte no quotidià”. El regidor està convençut que “la nova àrea comercial portuària no només no restarà competènci­a, sinó que serà un important atractiu per atreure consumidor­s de fora de la localitat”.

La remodelaci­ó del port esportiu de Premià, que actualment disposa de 554 amarratges, porta implícita la construcci­ó d’un gran passeig marítim amb 15.000 m² de zona verda que estarà situat entre el contradic de ponent i un nou mirador que hi haurà sobre el mar. En aquest punt, la ciutadania, en un procés participat­iu, ha preferit la instal·lació de pistes de patinatge, jocs infantils i petanca.

 ?? PHOTOGRAPH­ER: SIQUI SANCHEZ / MARINA PORT PREMIÀ ?? El port de Premià de Mar amb la nova zona comercial prevista per al 2018
PHOTOGRAPH­ER: SIQUI SANCHEZ / MARINA PORT PREMIÀ El port de Premià de Mar amb la nova zona comercial prevista per al 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain