La Vanguardia (Català)

La Grossa estrena sorteig de Sant Jordi

Loteria de Catalunya posa en circulació 80.000 números amb premis que poden arribar fins als 100.000 euros

- JOSE POLO

“Aquest Sant Jordi, llibre, rosa i la Grossa”, diu un dels eslògans de Loteria de Catalunya. I és que coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Grossa, el sorteig que ja s’ha celebrat en quatre ocasions coincidint amb Cap d’Any, ha canviat la seva data habitual i s’ha sumat a la festivitat dels llibres i les roses. Això no significa que es deixi de fer el 31 de desembre, sinó que suma un nou aparador.

L’objectiu de la iniciativa és “potenciar una loteria de país”, assegura la directora de Tributs i Jocs de la Generalita­t de Catalunya, Marta Espasa. “La resta de les loteries fan més sortejos”, afegeix. “Hem escollit Sant Jordi perquè volem que la Grossa sigui una loteria compartida, és a dir, que es pugui regalar”, indica, argumentan­t els motius per haver escollit aquesta data. “A més, no tenim la competènci­a d’altres sortejos, com sí que ens passa per Nadal”, sentencia la responsabl­e del joc.

La Generalita­t va signar un conveni amb el Gremi de Floristes i per això ahir es va distribuir la Grossa en diferents punts de venda de roses. Així doncs, el Govern vol que s’incorpori a la tradició.

Coincidint amb el 30è aniversari de Loteria de Catalunya, el sorteig de la Grossa de Sant Jordi tindrà lloc el pròxim 27 d’abril a la ciutat de Blanes, lloc on va tocar el primer premi l’últim 31 de desembre. “Si haguéssim fet el sorteig el dia de Sant Jordi la gent no l’hauria pogut regalar, que és el que busquem”, aclareix Marta Espasa.

L’estructura del sorteig es manté intacta. Es repartiran cinc grans premis: de 100.000, 32.500, 15.000, 5.000 i 2.500 euros, respectiva­ment. En total, s’han posat a la venda 80.000 números, la mateixa xifra que per Cap d’Any, al preu de cinc euros el bitllet. S’han comerciali­tzat 30 bitllets per número, cinc dels quals a través d’internet de manera exclusiva. Són 12 milions d’euros a la venda, deu en paper i dos en línia.

Dels 2,4 milions de bitllets en circulació, 350.580 tindran premi. Els afavorits podran cobrar durant els noranta dies posteriors al sorteig a qualsevol oficina de CaixaBank o a la seu de Loteria de Catalunya.

Els números que més van reclamar els punts de venda, molt demanats pels compradors, van ser el 01714 i el 23417. Es van repartir a Barcelona i a Torroella de Montgrí i es van esgotar ràpidament. Els compradors poden demanar qualsevol número i els punts de venda amb terminal l’imprimiran al moment, sempre i quan estigui disponible i no esgotat.

A més dels establimen­ts que normalment venen loteria, com els estancs, la Grossa disposa d’una extensa xarxa de distribuci­ó complement­ària formada per supermerca­ts com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Sorli i El Corte Inglés i estacions de servei com Repsol, Petrocat i Cepsa. “Tenim una bona capil·laritat al territori”, afirma Marta Espasa.

Després de néixer el 2013, el del 27 d’abril serà el cinquè sorteig de la Grossa. “Crec que la iniciativa té un bon estat de salut”, assegura la directora de Tributs i Jocs de la Generalita­t. “Estem contents: malgrat que aquesta loteria és nova i té només quatre anys, ja la coneix tothom”, agrega Espasa, convençuda que la Grossa “està creixent i encara pot arribar a créixer més”. En aquest temps ja ha repartit un total de 56 milions d’euros en premis.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? La imatge de la Grossa promociona­nt la seva venda
INMA SAINZ DE BARANDA La imatge de la Grossa promociona­nt la seva venda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain