La Vanguardia (Català)

Retorn al classicism­e

René Jacobs dirigeix avui al Palau de la Música l’orquestra barroca de Friburg

- Barcelona

El director belga René Jacobs (a la imatge) torna avui al Palau de la Música amb Così fan tutte ,la versió de concert de W. A. Mozart que interpreta l’orquestra barroca de Friburg i el cor de cambra del Palau. Aquest concert forma part de la gira internacio­nal de l’orquestra alemanya, que visitarà també Seül i Xangai durant els pròxims dies.

Così fan tutte és la peça ideal per ser interpreta­da per orquestra. Té girs i variants sorprenent­s, l’objectiu dels quals és fer reflexiona­r sobre qüestions com la debilitat humana, la fidelitat, la gelosia i el perdó. Aquesta obra és considerad­a el millor dels tres llibrets que el poeta venecià Da Ponte va escriure per a Mozart.

L’encarregat de dirigir-la serà René Jacobs: cantant, director, investigad­or i, fins i tot, professor. Al llarg de la seva trajectòri­a musical ha aconseguit registrar més de 250 discos, els quals li han valgut per posicionar-se com una de les persones més influents en el gènere de la música barroca i clàssica. A tot això, cal sumar-li el premi Grammy a la millor òpera per l’enregistra­ment de Le nozze di Figaro, de Mozart, a més de molts altres reconeixem­ents.

Tampoc no es queda enrere l’orquestra barroca de Friburg, que té més de 30 anys d’interpreta­cions a la seva esquena i, moltes d’aquestes, als auditoris i teatres d’òpera més importants del món. Sens dubte, l’element de la curiositat creativa és un dels aspectes que diferencia l’orquestra de Friburg, amb el qual aconseguei­x una interpreta­ció fidel dotada de gran força expressiva.

 ??  ?? COSÌ FAN TUTTE
PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 HORES
COSÌ FAN TUTTE PALAU DE LA MÚSICA. 20.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain