La Vanguardia (Català)

“Ha estat al seu estil: al 92”

- Madrid

Era un dia de blanc o negre, de tot o res, de caixa o faixa, però l’entrenador del Barcelona va decidir ahir vestir-se amb un vestit gris. I a aquests equilibris semblava condemnat el Barcelona a la Lliga fins que, amb el minut 90 passat, Leo Messi va marcar el gol de la victòria i va col·locar el Barcelona líder de la Lliga. “Marcar el 2-3 al minut 92 et dona una satisfacci­ó i una moral enorme. Ha estat una mica al seu estil: a l’últim minut. Guanyar al 92 és una meravella. Sembla que li prova més al nostre rival però a nosaltres també ens agrada”, es congratula­va un Luis Enrique radiant.

Aquest gol al final i l’impuls del triomf, segons el tècnic asturià, es van començar a forjar dimecres a la Champions en els últims minuts quan el Camp Nou va animar i va cantar tot i que el Barcelona va caure eliminat. “Aquell gest de l’afició defineix aquest club i avui hem tornat aquella confiança”, va consolidar el vincle.

Per a Luis Enrique, el desenllaç del clàssic té a veure molt amb tot el camí d’aquest curs. “Aquesta és una temporada que en pesa cinc. Han passat tantes coses des de l’inici que ja ni ho recordo tot. Quan hem encaixat el 2-2 he deixat anar un renec increïble. Però al 92 ens hem pogut refer i tenir un final feliç”, va confessar la seva reacció. “Ara cal intentar guanyar la Lliga. Independen­tment del que passés quedaven punts per a qualsevol cosa. Anem líders però al Madrid li queda un partit. Ja veurem”, va dir.

En la seva anàlisi, Luis Enrique va atribuir les moltes ocasions en les dues àrees al fet de venir de la tornada dels quarts de la Champions. “El ritme ha estat alt i ha arribat un moment que era incontrola­ble”, va dir sobre la bogeria de la segona part quan el Madrid va empatar tot i l’expulsió de Ramos. “El Madrid no necessita ser onze per generar perill. És el millor equip en centrades i rematades”, va elogiar.

Però al final, en l’intercanvi de cops, va ser Leo Messi qui va imposar la seva llei. “Si voleu ens disculpem perquè decideixi Messi. O no val si decideix Messi?”, va dir la premsa. “És el seu gol 500, aquí i al minut 90. Imagina’t. Aquest partit és història de Leo Messi i història del Barcelona”.

Luis Enrique va explicar que el crac argentí va aparèixer on el Barça necessitav­a. “Leo sempre ens genera superiorit­ats al mig del camp. Ha participat bastant i això és una gran notícia per a nosaltres”, va aplaudir, sense oblidar-se de Sergi Roberto. “El segon gol és una gran jugada de Sergi Roberto”, va recordar abans de dedicar el triomf als culers el 23 d’abril. “Si l’altre dia vaig parlar de Don Pelayo, avui cal apel·lar a Sant Jordi. A Catalunya se celebrarà molt per tots els culers”.

RENDIT A LEO Si voleu ens disculpem perquè decideixi Messi. O no val si decideix ell? És el seu gol 500, aquí i al 90”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain