La Vanguardia (Català)

Montibello mira més amunt

La companyia factura 30 milions el 2017 i preveu arribar als 40 en cinc anys

- Barcelona

Aquest 2017 Montibello preveu arribar a una facturació de 30 milions d’euros, fet que significar­à que per primera vegada superi els nivells previs a la crisi; el 2007, la firma de cosmètica del Prat havia facturat 29 milions. En aquesta dècada de recuperaci­ó, l’empresa també s’ha transforma­t: quan va arribar la crisi, duia a terme pràcticame­nt tota la seva activitat al mercat espanyol (amb l’excepció de Xile, on ven des de fa 25 anys). Però el 2008 va començar a treballar les exportacio­ns, que actualment represente­n més del 20% de les vendes.

El 2016, l’empresa va facturar 26,9 milions d’euros, explica el director general, Enric Aliberch. D’aquesta xifra, 18,5 milions els aporta el negoci nacional de perruqueri­a, i 6,6 milions l’exportació de productes de perruqueri­a. La resta és estètica, divisió en què Montibello va entrar ja fa dues dècades per ampliar la seva cartera de productes. Però l’estrella de la casa continua sent el tint, explica el cofundador i gerent, Francesc Adam. “És un producte que comporta una elevada càrrega tècnica, té valor afegit, i fidelitza els clients: el tint és un ancoratge de la marca a les perruqueri­es”.

Francesc Adam és químic, i tenia 27 anys quan l’empresa d’on era director tècnic va fer fallida; el 1967, juntament amb el que era el director comercial, van decidir emprendre una nova empresa. Van buscar diners entre familiars i amics, i van engegar Montibello al Poblenou. “La nostra estrella era el Pantibel, un líquid per fixar els rul·los.” Van créixer amb tints, xampús... El 1975 l’empresa es va traslladar al Prat. “Vam comprar un terreny de 1.500 m2, vam construir-ne la meitat”, recorda Francesc Adam. Ara la seu de la companyia ocupa 10.000 m2, i uns quants més en un magatzem logístic a Sant Boi. Montibello també disposa de centres tècnics de formació a Barcelona, Madrid i València, i d’estudis a Bilbao, Màlaga i Alacant. Actualment, la família Adam és la principal accionista, amb aproximada­ment el 35% del capital, juntament amb cinquanta socis més.

L’empresa, que ocupa 250 persones, compleix ara mig segle amb un pla estratègic a cinc anys que preveu facturar 40 milions el 2021, dels quals 10 siguin d’exportació. Montibello manté la seva política d’exclusivit­at als centres profession­als. La firma ha rejovenit la seva imatge, incloenthi l’històric tint Diapo, que ara es diu Cromatone. I en la seva estratègia de posicionam­ent, acaben d’incorporar la distribuci­ó per a Espanya de la marca australian­a prèmium Kevin Murphy. “Montibello és la gran marca del segment mitjà del mercat de perruqueri­a espanyol, i volem pujar un esglaó més amunt. En el futur no descartem incorporar alguna altra marca. En estètica ja som una marca del segment mitjà-alt”, assegura Aliberch.

La firma fabricant puja de gamma amb la distribuci­ó de la marca australian­a Kevin Murphy

 ?? DAVID AIROB ?? El director general, Enric Aliberch, amb Francesc Adam, cofundador de l’empresa el 1967
DAVID AIROB El director general, Enric Aliberch, amb Francesc Adam, cofundador de l’empresa el 1967

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain