La Vanguardia (Català)

Indignació al Prat per les cues al control de passaports

La insuficièn­cia de policies va fer que ahir estiguessi­n tancades la majoria de les cabines

-

La situació que es viu des del 7 d’abril passat a molts aeroports, entre aquests el del Prat, s’ha agreujat aquests dies del llarg cap de setmana de l’1 de maig, en què es registra una gran activitat de passatgers. L’aeroport de Barcelona va tornar a patir ahir unes aglomeraci­ons fora del que és comú a la zona de control de passaports. Cues interminab­les que van provocar escenes de nervis, tensió i que més d’un perdés el seu vol davant la impossibil­itat de colar-se perquè tothom estava igual, amb presses.

El caos només es va viure al Prat, tot i que la normativa de revisar amb més detall la documentac­ió ha afectat tots els aeroports espanyols. Per què? Per la falta de personal que té la plantilla de la Policia Nacional a Barcelona i per la poca previsió per a aquests dies dels comandamen­ts de la comissaria del Prat.

De les quatre cabines de revisió de passaports, ahir només hi va haver personal per obrir-ne una. En alguns moments l’espera va superar les tres hores, cosa que va generar retards i fins i tot pèrdues de vols. Molts viatgers van presentar queixes a Aena, que es va defensar assenyalan­t que el control depèn del Ministeri de l’Interior i la Policia Nacional.

A la tarda, la Direcció Superior de Policia Nacional va dur a terme una tanda de consultes demanant voluntaris per treballar avui, dilluns festiu, a l’aeroport. Una jornada abonada en concepte d’hores extres que vol pal·liar la falta de previsió i l’escassetat de personal de la comissaria del Prat.

Des de l’abril, la Policia Nacional està obligada a comprovar per via telemàtica tots els documents dels passatgers que es mouen per l’espai Schengen. Per agilitar el control, el Ministeri de l’Interior va recomanar viatjar amb passaport biomètric i, en el cas dels ciutadans espanyols, amb el DNI electrònic.

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? Les cues per facturar es van agreujar a dins del control de passaports
MARTA PÉREZ / EFE Les cues per facturar es van agreujar a dins del control de passaports

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain