La Vanguardia (Català)

Un derbi agònic

- ESTEVE GIRALT

La tensió pròpia de tot derbi era esperable en els enfrontame­nts entre el Nàstic i el Reus que aquest any ens ofereix la Segona Divisió de futbol, però el que ningú no s’esperava (ni desitjava) era que s’incrementé­s pel risc que corren els dos equips de baixar de categoria si no aconseguei­xen un bon resultat contra el seu rival veí.

Ni en els seus pitjors malsons hauria imaginat el Nàstic que es jugaria avui al Nou Estadi (19 h.) part de les seves opcions de permanènci­a a Segona A contra el seu gran rival esportiu i veí més incòmode, el Reus Deportiu.

Tampoc van pensar els del Baix Camp, en zona de promoció d’ascens a Primera Divisió gairebé tota la primera volta, que acabarien lluitant per no baixar. Però la realitat ha convertit el segon derbi tarragoní de la història en la categoria, el primer al Nou Estadi, en un enfrontame­nt tan esperat com dramàtic. Tot i que separats per un sol punt, Nàstic i Reus arriben en dinàmiques oposades. Els de la capital van passar les primeres vint jornades en zona de descens, però han guanyat cinc dels últims deu partits. Els roig-i-negres només han guanyat un partit en el mateix període i acumulen cinc jornades sense marcar cap gol.

A favor dels de Natxo González, que són l’equip menys golejat juntament amb l’ascendit Llevant. Les victòries aquesta jornada de gairebé tots els rivals de Nàstic i Reus per esquivar la quarta i última plaça de descens converteix­en el partit en encara més agònic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain