La Vanguardia (Català)

Els temes del dia

-

La celebració avui de la festa del treball, i el desè trofeu Godó aixecat ahir per Rafa Nadal en la pista que, des d’aquest any, porta el seu nom.

EL tennista Rafael Nadal va recuperar ahir el ceptre del Barcelona Open Banc SabadellTr­ofeu Comte de Godó en derrotar l’austríac Dominic Thiem en poc menys d’una hora i mitja (6-4 i 6-1). Ho va fer al seu club, el Tennis Barcelona, a la pista central que des d’aquesta mateixa setmana porta per sempre el seu nom, i per desena vegada en la seva carrera. Deu títols, com també va aconseguir fa una setmana a Montecarlo i com pot tornar a fer-ho d’aquí 21 dies al Roland Garros, que si guanya establiria una marca més que històrica, estratosfè­rica. El número 10 li escau, al manacorí, que ahir va tornar a ser el tennista poderós, devastador i segur d’ell mateix que empetiteix els seus rivals.

La final del Godó va ser una lliçó de tennis a la qual el jove Thiem va assistir de convidat, per més que s’hi va resistir en el primer set. El número 9 del món, que el dia anterior havia vençut el número u de l’ATP, l’escocès Andy Murray, i que està cridat a escalar molt aviat posicions si aconseguei­x consolidar les seves excel·lents condicions i la seva intel·ligent estratègia, amb prou feines va poder respondre a la varietat de cops amb què Rafa Nadal el va assetjar des de l’inici. Amb una seguretat aclaparado­ra, l’espanyol va anar treient de la pista el seu rival –malgrat que Thiem no estava jugant malament–, que, davant l’evidència d’una superiorit­at incontesta­ble, va desaparèix­er en els últims tres jocs.

Després de dos anys de dures lesions i d’escassos triomfs –menció especial per a l’or de Rio de Janeiro en dobles, al costat de Marc López–, el millor Nadal ha tornat a les pistes de tennis. Ho va apuntar a Montecarlo i ho ha ratificat al Trofeu Comte de Godó. Més madur i controlat, molt més exigent i intel·ligent en el control del joc propi i del rival, aquest Rafa Nadal és de 10 i apunta a aconseguir el que ningú no ha aconseguit: el triplet en 10 títols en les pistes d’argila de Montecarlo, Barcelona i París.

El torneig del club de Pedralbes, en la seva 65a edició, ha tornat a brillar una vegada més, tant pel nivell del tennis exhibit –a més de la final d’ahir, és de justícia remarcar l’alta qualitat del matx entre Murray i Thiem, entre d’altres– com per l’excel·lent organitzac­ió i la vitalitat del village, que durant tota la setmana ha reunit esportiste­s, empresaris, polítics, artistes i milers d’aficionats al tennis que guarden fidelitat a l’històric torneig. És per totes aquestes raons que el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó continua sent un dels més ben valorats del circuit pels tennistes profession­als. I, un any més, ha satisfet tothom. Un altre rècord.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain