La Vanguardia (Català)

“Enyoro la meva cara”

Lidia Reyes, la dona més tatuada d’Europa, se sotmet a un laboriós tractament per eliminar-se els dibuixos del rostre

- E. GIRALT Tarragona

Lidia Reyes explica a través del seu canal de YouTube per què ha decidit justament ara esborrar-se els tatuatges de la cara, a un pas de fer realitat el somni de convertir-se en la dona més tatuada del món. “M’estic traient els tatuatges de la cara perquè me n’he cansat, no perquè no m’agradin o em vegi lletja; a mi m’encanten els tatuatges de la cara, per això me’ls vaig fer –aclareix–. Però trobo a faltar el meu rostre d’abans, per això m’estic fent el làser facial”, afegeix.

Convertida primer en la dona més tatuada d’Espanya, després de tot Europa i amb l’ambició encara d’aconseguir el rècord Guinness, per Lidia no és cap contradicc­ió sotmetre’s ara a un laboriós i costós tractament amb làser per eliminar pràcticame­nt tots els dibuixos de la seva cara. “No me’ls trauré tots, em trauré el 95% dels tatuatges de la cara i després me’n faré algun de nou fins i tot, però m’he cansat de veure’m tan plena”, assegura davant els seus seguidors.

A Reyes, de Mataró (Maresme), encara li surten els comptes. El que perdrà a la cara ho traslladar­à a altres parts del seu cos encara lliures, com les plantes dels peus. Objectiu, tatuar-se el 95% del cos i assolir el rècord mundial. “Els que m’esborri per aquí me’ls posaré en una altra part del cos, cap problema. Tots els tatuatges tenen un significat per mi”, tranquil·litza els seus fans.

Lidia relata el minuciós procés per eliminar els tattoos de la cara a través de les xarxes socials, on comparteix la seva experiènci­a amb el làser. “Fa mal, com si t’estiguessi­n fuetejant amb una goma a la cara, així és el dolor que se sent. Però soc la menys indicada per parlar perquè tinc un grau de resistènci­a al dolor molt alt”, adverteix. “A la cara pica, sobretot quan s’acosta al contorn dels ulls, és una zona delicada. Però jo ho aguanto bé. Si fa més o menys mal que fer-se un tatuatge? Depèn del tatuatge, hi ha zones no doloroses, però d’altres com el cap o la primera falange dels dits que sí que ho són”, exemplific­a en un altre dels seus vídeos.

Per Lidia, de 32 anys, mare de dues nenes, el tatuatge és una manera de viure que es paga gràcies a col·laboracion­s amb tatuadors que dibuixen sobre la seva pell sense cobrar a canvi de poder publicitar els seus treballs a xarxes com Instagram. “No soc milionària, soc pensionist­a”, diu, amb una minusvalid­esa que no vol concretar. Per poder pagar l’eliminació dels tatuatges, amb múltiples sessions i mesos de tractament al davant, ha recorregut també a la publicitat.

“Us animo que proveu el làser, jo n’estic molt contenta. Si veieu fotografie­s meves d’abans veureu com el làser va fent efecte, la calavera era més negra, el nas el tenia completame­nt negre i ja està molt

“Me’ls estic traient perquè m’he cansat de veure’m tan plena, no perquè em vegi lletja”

difuminat... A poc a poc, paciència. A l’estiu hauré de fer una aturada, pel sol; és un procés llarg i lent però eficaç”, assegura.

Fa pocs dies recomanava un dels centres dedicats a eliminar tatuatges, a Sant Boi de Llobregat, on s’està fent ella el tractament. “No dubteu a trucar si voleu veure resultats en poques sessions per eliminar un tatuatge no desitjat i sense marques, només heu de veure amb tres sessions els meus resultats”, pregona a Facebook. A YouTube promet penjar aviat algun vídeo “perquè pugueu veure com em practiquen el làser facial a la cara”. Continuarà.

Abans, Lidia resol al seu canal, a preguntes dels seus fans, alguns dubtes més, com l’inquietant color rosa que ara llueix als ulls. “Els porto rosa, me’ls vaig tatuar, és evident que no vaig fumada”, aclareix. Per tatuar-se va recórrer a una delicada tècnica, molt minoritàri­a (Eyeball Tattoo), que consisteix a injectar la tinta entre la capa conjuntiva i escleròtic­a que protegeix l’ull. Aquests sí que no són tatuatges reversible­s.

La catalana es continuarà tatuant el cos fins a cobrir-se el 95% de la pell

 ?? LIDIA REYES ?? Una imatge d’abans de començar a eliminar tatuatges
LIDIA REYES Una imatge d’abans de començar a eliminar tatuatges

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain