La Vanguardia (Català)

La reina Letícia aposta pel vermell en l’aniversari del rei Guillem

Els Reis assisteixe­n a la Haia al sopar convocat per Guillem d’Holanda per celebrar el seu 50è aniversari

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

Fa gairebé tretze anys, Letizia Ortiz sorprenia el món quan, encara promesa del príncep Felip, va aparèixer vestida de vermell en la celebració del casament de Frederic i Maria de Dinamarca. Faltava una setmana per al seu propi casament i la promesa del llavors hereu espanyol va ser la convidada més règia, malgrat que, a falta d’anell al dit, encara no es va poder tocar amb una diadema. Passats els anys i ja reina, Letícia va tornar a recuperar el vermell per a una reunió de famílies reials convocades aquest cap de setmana a la Haia per celebrar el 50è aniversari del rei Guillem d’Holanda.

Si el 14 de maig del 2004, l’autor del celebrat vestit de Letícia va ser Lorenzo Caprile (injustamen­t apartat de l’armari real), en aquesta ocasió el misteri firma l’etiqueta del model de crepè de seda, recte amb coll rodó i semicapa cobrint un dels seus braços. Un model pràcticame­nt igual que el que va lluir la model Karlie Kloss en els últims Oscar, encara que en blanc, i que el que, també en vermell, la cantant Alicia Keys porta en les seves últimes actuacions. Aquests dos últims vestits estan firmats per Stella Mcartney, la filla de l’exbeatle però el de la rei-

El vestit, igual que un disseny de Stella McCartney, ja ha estat lluït per Karlie Kloss i Alicia Keys

na Letícia podria haver sortit del mateix taller de costura en el qual últimament li confeccion­a models especialme­nt per a ella, de forma anònima, per evitar donar protagonis­me a algunes firmes.

En qualsevol cas, la Reina semblava una estrella de Hollywood completant el seu look amb una cabellera ondulada i els llavis vermells. Com a joies unes esplèndide­s arracades de cascada de brillants i robins, que formen part del joier que ha anat formant amb els regals rebuts després del seu casament, i els dos braçalets de brillants de la firma Cartier que van pertànyer a la reina Victòria Eugènia i ara són propietat de la Corona i, per tant, invendible­s.

Acompanyad­a pel Rei, que duia un esmòquing creuat, la Reina va assistir al sopar que el rei Guillem va convocar al palau de Noordeinde­n, a la Haia, al qual van anar membres d’altres famílies reials com Haakon, Mette Marit i Marta Lluïsa de Noruega; Frederic i Maria de Dinamarca; Victòria i Daniel de Suècia; Enric, Maria Teresa, Guillem i Estefania de Luxemburg, entre d’altres. Es dona la circumstàn­cia que, com que es tractava d’un esdevenime­nt privat, només van poder captar-se fotos dels reis d’Espanya ja que aquests van ser els únics que van utilitzar un hotel, mentre que la resta de convidats es van allotjar a la residència dels reis. La casa reial holandesa va facilitar dues fotos de l’esdevenime­nt, i en una d’elles pot veure’s ballant a Guillem i Màxima, que també va lluir un vestit vermell d’escot asimètric i joies de brillants i robins com Letícia.

Les celebracio­ns pel 50è aniversari del rei Guillem es van tancar ahir a la residència reial d’Eikenhorst, situada a Wassenaar, a 15 quilòmetre­s de la Haia , on hi va haver un dinar amb els convidats reials presents al sopar de dissabte. Divendres, al palau reial d’Amsterdam es va celebrar una vetllada en què van participar 150 holandesos nascuts el mateix dia que el rei i que, com ell, celebraven un nombre rodó d’anys. La més gran va ser una senyora que el 27 d’abril va fer 100 anys i que, com la resta dels presents, va ocupar un dels seients que es van rifar entre els milers de ciutadans que complien els requisits.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GTRES ?? Reines de cors. Les reines Màxima i Letícia van coincidir lluint dos vestits vermells d’escot asimètric. A l’esquerra, els Reis sortint de l’hotel de la Haia on es van allotjar i, sobre aquestes línies, els reis d’Holanda ballant després del sopar. Al...
GTRES Reines de cors. Les reines Màxima i Letícia van coincidir lluint dos vestits vermells d’escot asimètric. A l’esquerra, els Reis sortint de l’hotel de la Haia on es van allotjar i, sobre aquestes línies, els reis d’Holanda ballant després del sopar. Al...
 ?? REMKO DE WAAL / AFP ??
REMKO DE WAAL / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain