La Vanguardia (Català)

Rakitic enterra la incertesa amb un final de campanya espectacul­ar

- A. LÓPEZ

Va buscar una trajectòri­a de gol a través d’una conducció perpendicu­lar i va sorprendre Keylor Navas amb una canonada amb la cama esquerra. Ivan Rakitic va marcar l’1-2 del Barcelona al Bernabeu des de fora de l’àrea, una pràctica del Barça gairebé en desús al camp de l’etern rival. L’últim gol des de llarga distància a Chamartín l’havia firmat Messi en l’execució d’un lliure directe el 2012. L’acció del croat és indicativa de la potència i la precisió dels seus llançament­s i també de la confiança que ha guanyat el jugador després d’una temporada aparentmen­t discontínu­a. Rakitic va ser decisiu contra el Reial Madrid, va firmar dues assistènci­es contra l’Osasuna i va tornar a marcar al camp de l’Espanyol. Amb vuit gols en el campionat, un més que la temporada passada, Rakitic està fent la seva campanya més productiva amb el Barça.

Rakitic ha aconseguit transforma­r una temporada difícil marcada per dos moments especialme­nt delicats: la seva substituci­ó per Denis Suárez en el descans del partit d’Anoeta quan l’equip va empatar 1-1 i l’exclusió de l’onze del Parc dels Prínceps. Luis Enrique el va fer entrar quan la desfeta (4-0) ja s’havia consumat. Ara el croat és un dels jugadors amb més presència a la competició. Només el trident, Busquets i Sergi Roberto, a més de Ter Stegen, han jugat més minuts de Lliga que ell, que des del febrer només ha deixat d’actuar en un partit, al camp del Màlaga, per sanció.

Amb esforç i discreció, el migcampist­a no es va deixar persuadir pels mals moments, ni abatre per la rumorologi­a que el declarava transferib­le. Els alts i baixos

del jugador van quedar plasmats en una entrevista a France Football en què el jugador va proclamar lleialtat a Luis Enrique (“Si hagués de llançar-me per un pont per ell ho faria sense dubtar-ho. Amb una mirada o un somriure et transmet la confiança necessària per triomfar”) i la resposta del tècnic tres setmanes després de les declaracio­ns: “Potser ara vaig jo solet al pont”. Però a mitjans del mes de març el croat va ampliar el seu contracte fins al 2021 i va tornar a ser el migcampist­a fiable i abnegat que es fa imprescind­ible.

Rakitic ha tornat: “Provo d’estar sempre al millor nivell sabent que al llarg de la temporada, que és molt llarga, passen moltes coses. També li passen a l’equip, però tinc confiança en mi mateix i en l’equip. Ara estic gaudint molt, vull que els meus companys sàpiguen que poden comptar amb mi”. En tres temporades com a blaugrana no havia marcat mai en un clàssic ni en un derbi. Ara ha aconseguit totes dues coses en una setmana i s’ha convertit en el tercer realitzado­r de l’equip en el campionat per darrere dels tres davanters titulars i amb només una diana menys que Neymar. Cap migcampist­a del Barcelona no assoleix la xifra de 10 gols a la Lliga des de la temporada 20112012. Rakitic ho està aconseguin­t. És un camí curt, però l’està fent.

En la tercera temporada com a blaugrana el croat ha marcat per primera vegada en un derbi i en un clàssic

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? Rakitic durant la celebració del seu gol al camp de l’Espanyol
MARTA PÉREZ / EFE Rakitic durant la celebració del seu gol al camp de l’Espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain