La Vanguardia (Català)

Defenses en quadre

Madrid i Atlètic arriben amb dubtes per la quantitat de lesionats

- CARLOS NOVO

Una plaga de lesions en la defensa s’ha abatut sobre el Reial Madrid i l’Atlètic a pocs dies de l’anada de la semifinal de la Champions que disputen demà al Bernabeu. Els matalasser­s en són els mes afectats. A les baixes dels laterals Juanfran i Vrsaljko s’hi va unir dissabte a Las Palmas el central José María Giménez, afectat a l’abductor, un jugador l’uruguaià que Simeone ha utilitzat com a comodí, fins i tot com a migcampist­a defensiu encara que a l’estadi insular va jugar com a lateral dret.

Al Madrid la baixa segura en defensa és la de Pepe. Raphaël Varane és dubte. El francès està fent un curs molt irregular encara que en les seves sis temporades de blanc ha estat presa fàcil per a les lesions. El jugador es va lesionar per última vegada contra l’Alabès el 2 d’abril, va reaparèixe­r dimecres passat contra el Deportivo a Riazor però dissabte contra el Valencia Zidane va optar per reservar-lo. Sembla poc probable que pugui jugar demà ja que la parella Sergio Ramos i Nacho s’ha mostrat molt fiable. Però el veritable cas d’expedient X dels defenses del Reial Madrid és Fabio Coentrão. El portuguès, el gran amic de Cristiano a la plantilla, només ha jugat en cinc partits d’ençà que va començar la temporada, l’últim el 15 d’abril a Gijón. Ell mateix ha reconegut que el seu lamentable estat de forma li impedeix de jugar en una plantilla de tanta qualitat. En la seva penúltima roda de premsa Zidane va explicar que Coentrão no entra en les convocatòr­ia perquè té problemes musculars. “Li fa mal”. Això va ser a tot estirar el que va aconseguir explicar amb poc convencime­nt.

A l’Atlètic la bona notícia ahir va ser la tornada de Vrsaljko als entrenamen­ts. El croat va saltar a la gespa d’El Cerro del Espino, però va treballar al marge dels seus companys. Una altra baixa sensible per als blanc-i-vermells és la del belga Yannick Carrasco, que es va fer mal a la clavícula en una topada amb Rukavina en el partit que l’Atlètic va jugar contra el Vila-real dimarts passat al Calderón. El comunicat mèdic va especifica­r que el jugador tenia “un esquinç acromiocla­vicular de grau I”, una classe de lesió que el farà estar fora al voltant de dues setmanes, per la qual cosa no és segur que pugui jugar el partit de tornada. L’opció que estudia Simeone per suplir-lo és la de l’argentí Nico Gaitán, un jugador de banda fitxat aquest estiu que no ha gaudit de gaires oportunita­ts.

En el costat positiu del Madrid destaca el gran moment de Marcelo, que aquesta temporada compleix el desè any de blanc. Fitxat al Fluminense quan tenia 18 anys en un mercat d’hivern en què va venir amb Higuaín i Fernando Gago, Marcelo ja és el segon defensa amb més partits jugats al Madrid després del seu precursor, Roberto Carlos.

A l’Atlètic són baixa Vrsaljko, Juanfran i Giménez; al Madrid Ramos i Nacho es refermen

 ?? ÁNGEL MEDINA G. / EFE ?? L’uruguaià José María Giménez es va lesionar en el partit de dissabte a Las Palmas
ÁNGEL MEDINA G. / EFE L’uruguaià José María Giménez es va lesionar en el partit de dissabte a Las Palmas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain