La Vanguardia (Català)

Cap al segon episodi

Chen ultima els seus dies a Barcelona dissenyant la nova plantilla

- RAMÓN ÁLVAREZ

La Lliga no s’ha acabat per a l’Espanyol, però gairebé. Sense opcions d’assolir una plaça europea, l’equip encara té uns quants reptes esportius per aconseguir aquestes últimes tres jornades. El principal, lluitar per mantenir el top 10 promès pel tècnic a començamen­ts de temporada. Després hi ha el d’aconseguir el millor registre de punts després dels 61 que van aconseguir Bielsa i Brindisi a la temporada 1998-1999 i Lotina a la 2004-2005. O bé emular els 9 punts de 9 que va sumar l’equip de Pochettino per salvar-se contra pronòstic al final de la temporada 2008-2009. Tot és possible contra tres rivals –Deportivo, València i Granada– que tampoc ja no es juguen res, per més que els gallecs encara no estiguin matemàtica­ment salvats.

Tot i que més enllà del camp, la prioritat del president i màxim accionista del club, Chen Yansheng, passa aquests dies per establir les bases del segon episodi del nou projecte que va començar aquesta mateixa temporada per fixar l’objectiu, aquest cop sí, que l’equip pugni amb garanties per una plaça europea.

Chen s’estarà a Barcelona fins divendres vinent. Compta amb els requerimen­ts del tècnic, que demana quatre fitxatges a més del ja tancat de Sergio García i la continuïta­t de Diego López i Diego Reyes. També té un informe amb les opcions amb què treballa la direcció esportiva. I el que és més important: els números que el club va presentar a finals de març a LaLiga i que marcaran els paràmetres econòmics del fair play financer de la pròxima temporada.

El president ha volgut prioritzar la presència dels dos jugadors cedits que han esdevingut peces importants de l’equip, tot i que ha establert uns límits a les negociacio­ns amb el Milan i el Porto. Pel central mexicà l’Espanyol té una opció de compra de 7 milions que no cobrirà tret d’una rebaixa notable o una nova fórmula. Pel que fa al porter, el problema és tant l’opció de compra pactada de 5 milions com la fitxa, que el jugador està disposat a rebaixar-se en cas de tancar un contracte llarg.

Una altra prioritat fixada per Chen és assegurar la continuïta­t de Gerard Moreno renegocian­t l’actual acord amb el Vila-real, que encara té el 50% dels drets del jugador i l’opció de vendre’l a un tercer si li arriba una oferta que superi els 7 milions.

Abans d’emprendre aquests quatre reforços requerits que ja va apuntar La Vanguardia a mitjans del mes de març, un altre mandat del president és que la direcció esportiva afronti una nova ronda de sortides de jugadors sense lloc al primer equip i, per sobre d’això, alguna venda que doni suport a l’economia del club. Una altra nova frontera ja no esportiva.

Abans d’emprendre els quatre fitxatges requerits pel tècnic la prioritat és retenir els cedits A més d’una nova neteja de jugadors sense opcions, Chen demana alguna venda important

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Chen Yansheng dissabte a la llotja de Cornellà entre Josep Maria Bartomeu i Carles Puigdemont
QUIQUE GARCÍA / EFE Chen Yansheng dissabte a la llotja de Cornellà entre Josep Maria Bartomeu i Carles Puigdemont

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain