La Vanguardia (Català)

Pitjor marca anotadora del Joventut des del 1966

- BARCELONA Redacció

Juanan Morales no tindrà un bon record del seu primer partit com a president del Joventut. Al contrari. El seu debut com a màxim mandatari verd-i-negre va resultar un desastre a la pista. La Penya va rebre una clatellada sense pal·liatius al Buesa Arena de Vitòria, on va pagar els plats trencats de l’eliminació europea del Baskonia. Els badalonins van firmar el seu pitjor partit en atac a la història de la Lliga Endesa. No havien baixat mai de la barrera dels 50 punts (80-50 a Gran Canària fa 4 temporades), assolint en aquesta ocasió els 45, el seu pitjor dia anotador d’ençà que existeix l’ACB. És la seva marca més ridícula en més de mig segle, ja que des del 6 de març del 1966, en un 51-44 del llavors anomenat Juventud Kalson al pavelló del Sevilla CF, no es veia res semblant. Per esmentar el seu pitjor registre absolut cal anar fins al curs 1958-1959, a la segona Lliga Nacional: 51-32 a la pista de l’Estudiante­s.

El Baskonia va mostrar la seva versió més rabiosa des del principi contra un Joventut càndid. Només Jordan (14) va passar dels deu punts en el conjunt de Diego Ocampo. Si a això se li suma l’escassa punteria des de la línia de tres punts (3 cistelles en 27 intents) es comença a entendre alguna de les raons de la voluminosa derrota badalonina.

I això que l’inici del matx no va ser tan negatiu. Va resultar un miratge. Jordan va encadenar una ratxa de vuit punts que va posar per davant el seu equip. La reacció baskonista no es va fer esperar i des de la defensa els de Sito Alonso van anul·lar l’atac verd-i-negre (17-10).

Pitjor va començar a anar quan Jordan va abaixar el ritme. Cada atac del Baskonia es convertia en una cistella i cada atac verd-i-negre es transforma­va en una tortura, amb moltes pèrdues de pilota, amb la qual cosa els locals s’escapaven de forma inevitable (un 43-25 que després es transforma­ria en un 63-35).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain