La Vanguardia (Català)

Consells amb gust

Sensory Value factura 4 milions i exporta el 50% a Itàlia i Portugal

- BLANCA GISPERT

Salada, cruixent, oliosa, però no gaire, perquè sinó empastifa les mans. Les empreses del sector de l’alimentaci­ó han de mesurar amb cura els ingredient­s dels seus productes perquè el consumidor es convenci que compra la millor bossa de patates que hi ha al prestatge del supermerca­t.

Conscient que la tasca d’aconseguir la fórmula màgica no és fàcil, la consultora de Sant Cugat Sensory Value ofereix a les marques d’alimentaci­ó una anàlisi detallada dels gustos i textures que ha de potenciar per atraure el client. Ho fa a través d’un laboratori que analitza totes les caracterís­tiques sensorials –gust, textura, olor, imatge i soroll– que pot tenir un producte, i després creua aquesta informació amb enquestes que elabora a consumidor­s aleatoris. “Els resultats indiquen quins gustos s’han de potenciar per atraure el client i l’experiènci­a ens diu que el 90% dels estudis tenen èxit”, explica Juan Abante, soci fundador del negoci amb Jordi Pongiluppi.

Junts van posar en marxa el negoci l’any 2000 i des de llavors han captat clients de primeres marques com Gallina Blanca, Noel, Telepizza o Lavazza. L’any passat asseguren que l’empresa “va facturar al voltant de 4 milions d’euros”, i enguany preveuen superar els 5 milions amb la captació de nous clients espanyols i, sobretot, estrangers. “L’activitat internacio­nal de Sensory Value ja és rellevant: el 40% de la facturació prové del mercat italià, on tenim una delegació comercial des de l’any 2012, i el 10% restant prové del mercat portuguès, en què vam entrar l’any 2004. Però ara volem posar tots els esforços a créixer fora. L’any vinent tenim intenció d’introduir-nos a França i obrir a París una oficina comercial. També estudiem entrar en el mercat llatinoame­ricà en el mitjà termini i ens agradaria aliar-nos amb un soci estratègic per créixer a Europa i entrar als Estats Units”. Abante explica que la intenció és ser líders a Europa perquè poques empreses es dediquen a la consultori­a sensorial i les generalist­es ho fan de forma superficia­l.

Sensory Value, que avui dona feina a 40 persones, emmarca la projecció internacio­nal amb el canvi de nom que va dur a terme l’any passat. Fins llavors operava amb el nom Product Sensory Consulting Group i també feia alguns encàrrecs per empreses del sector de la neteja i la higiene. Però Abante explica que s’ha adonat que el negoci val més centrar-lo a la prestatger­ia del supermerca­t.

L’empresa ajuda les marques d’aliments i begudes a potenciar els gustos que més agraden al consumidor

 ?? KIM MANRESA ?? Els propietari­s Jordi Pongiluppi i Juan Abante a la seu de Sant Cugat
KIM MANRESA Els propietari­s Jordi Pongiluppi i Juan Abante a la seu de Sant Cugat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain