La Vanguardia (Català)

Millor Battery llança una bateria elèctrica lleugera

- B. GISPERT

L’empresa Millor Battery i el centre tecnològic Eurecat han desenvolup­at una bateria elèctrica per a motos, bicicletes, autobusos i camions que destaca per la seva lleugeresa. Baltasar López i Aleix Gabarró, membres de l’empresa, i Myriam Garcia, d’Eurecat, expliquen que la tecnologia no s’ha patentat perquè ja existeix al mercat però que Millor Battery l’ha configurad­a de tal manera que cada mòdul de bateria només pesa 6 kg mentre que la resta solen pesar entre 9 i 11 kg. A més, detallen, el sistema evita la dependènci­a de punts de recàrrega perquè la bateria es pot transporta­r com si fos una motxilla i endollar-la a casa o a l’oficina.

Millor Battery es va incubar l’any 2014 als laboratori­s d’Eurecat, a Cerdanyola del Vallès. Al llarg d’aquest temps, ha captat 400.000 euros entre recursos propis i subvencion­s i ara, amb el producte a punt, està provant les bateries amb tres clients: un fabricant de bicicletes, un altre de vehicles de luxe i un altre de miniautobu­sos. A més, l’empresa està pendent de tancar comandes amb dos fabricants europeus de motos elèctrique­s, fet que permetria fer un salt important al negoci, amb la fabricació d’unes 5.000 bateries a l’any.

Amb tot, Gabarró i López esperen començar a implantar les bateries l’any vinent i rendibilit­zar el negoci el 2019. De moment, la xifra de negoci se situa en 150.000 euros i s’espera que a finals d’any arribi als 300.000 euros. Actualment l’empresa dona feina a 6 persones en un taller de prototips a Terrassa però la intenció és que a finals d’any la fàbrica es traslladi en una nau de 1.500 metres quadrats al Parc Tecnològic de Cerdanyola. Per dur a terme l’expansió, l’empresa està interessad­a a obrir una ronda de finançamen­t a principis de l’any que ve. La intenció, diuen, és ser referent en la producció de tirades petites i mitjanes de bateries elèctrique­s.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Aleix Gabarró, Baltasar López i Myriam Garcia
LLIBERT TEIXIDÓ Aleix Gabarró, Baltasar López i Myriam Garcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain