La Vanguardia (Català)

Un pedaç provisiona­l atenua les cues al Prat

Hores extres dels policies al control de passaports

- MAYKA NAVARRO

Vagi per endavant que la imatge d’un policia nacional a l’aeroport fent amb la mà el gest de “passi, passi, passi” sense mirar el passaport d’un passatger de la Unió Europea, tant a l’entrada com a la sortida d’un país, s’acabarà. La nova normativa de la Unió Europea obliga els guardians de les fronteres a examinar, un per un, els documents dels que surten i els dels que entren. Una mesura que afecta tots els aeroports espanyols però que aquest cap de setmana llarg del Primer de Maig només ha provocat incidents, indignació, interminab­les cues de més de tres hores i pèrdues de vols al Prat.

Les cues ahir van remetre, però el problema continua viu. I es diu manca de policies a la plantilla del Cos a Barcelona. Fa temps que sindicats com el CEP denuncien que els números no surten, que falta personal per complir els serveis obligatori­s i que als llocs clau com l’aeroport no n’hi ha prou amb el pedaç de moure gent d’un lloc a l’altre.

Aquest dilluns la Direcció Superior de Catalunya va aconseguir reunir una vintena de policies que van reforçar els controls de documentac­ió. Se’ls va remunerar la jornada amb hores extres, uns 80 euros bruts. Així es va aconseguir que més agents inspeccion­essin la documentac­ió dels vols d’entrada i dels passatgers que sortien.

Però 20 agents repartits en tres torns donen per al que donen. I més tenint en compte que cap dels que es va afegir al dispositiu no està especialit­zat en l’anàlisi de documentac­ió, cosa que va alentir encara més la revisió. Ahir els moments més crítics van arribar quan van aterrar al Prat diversos grans vols alhora. En Francisco, que va arribar de Nova York a les nou del matí, va explicar a Betevé que va trigar tres hores a passar el control de passaports d’entrada. “Som un país tercermund­ista. Hi ha gent que ha hagut d’esperar més de tres hores a passar per un filtre amb només quatre cabines per examinar tota la documentac­ió”.

Els responsabl­es de la Policia Nacional van admetre ahir que, en els moments que coincideix­en diversos vols grans, les esperes, a partir d’ara, seran inevitable­s i seran semblants a les que els passatgers accepten resignats quan entren als Estats Units, Israel o Anglaterra. Però, en qualsevol cas, admeten que hauran de reajustar la plantilla del Prat per agilitar el pas amb més policies. “El que no farem és deixar de mirar un passaport. Els passatgers s’han de conscienci­ar que passaran més temps a l’aeroport quan surtin o entrin de l’espai Schengen. Nosaltres reforçarem la plantilla i habilitare­m més punts de control de documentac­ió”, va assegurar a La Vanguardia un responsabl­e de la Delegació del Govern espanyol.

En els últims temps la plantilla de la Policia Nacional a Catalunya, i concretame­nt a Barcelona, està patint una fuga que no para. Només cal amb donar un cop d’ull a l’últim repartimen­t de places. Policies que demanen que els traslladin a altres comissarie­s i gairebé cap que sol·liciti que el traslladin a Catalunya. Enmig d’aquesta situació, els responsabl­es de la direcció estan cobrint serveis obligatori­s com el CIE o la vigilància de portes d’organismes oficials recorrent a policies de totes les unitats.

“Quin atractiu té venir a Barcelona quan saps que siguis on siguis, fins i tot al capdavant d’una investigac­ió judicial important, hi haurà un dia que et tocarà vigilar la porta de la Delegació del Govern perquè no hi ha més gent?”, es pregunta i denuncia el responsabl­e del CEP a Catalunya, Sebastián Hernández.

La Delegació del Govern es compromet a reajustar plantilles per minimitzar el greu problema

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Les cues als taulells de facturació van donar pas a les dels controls de seguretat i de passaports
XAVIER GÓMEZ Les cues als taulells de facturació van donar pas a les dels controls de seguretat i de passaports

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain