La Vanguardia (Català)

On és Millo?

- Pilar Rahola

Inspirada per aquests temps trumpistes on les explicacio­ns polítiques es donen a la xarxa, repasso el timeline del senyor Millo, pompós delegat del Govern espanyol. Allò que en altres èpoques en dèiem un virrei. Atès que l’home excel·leix en loquacitat, m’esperava trobar un bon reguitzell de tuits sobre el greu caos a l’aeroport del Prat durant el pont del Primer de Maig. Al capdavall, atès que l’Estat no ens permet gestionar els aeroports ni mostra interès a potenciar Barcelona com a gran centre aeroportua­ri, i fins i tot ha impedit vols directes des de la capital catalana, és a dir, atès que és l’autoritat imposada, calia imaginar que el seu home a colònies ens donaria alguna explicació.

Doncs no. Veiem el que ha passat: durant els tres dies de pont, milers de persones s’han vist afectades per les mesures de seguretat a causa de l’alerta terrorista sense que la Delegació del Govern hagués previst cap operatiu extra. I això, malgrat l’avís de les companyies que operen al Prat, que ja preveien una situació molt complicada. El caos ha estat el previsible: centenars de persones, amuntegade­s en cues caòtiques, havien de passar pels dos únics policies de control de passaports, i era tal el desgavell que hi ha hagut passatgers que han fet més de tres hores de cua. Els vols han sortit amb llargs retards i es compten en centenars les persones que han perdut enllaços amb altres vols. Les xarxes han bullit d’indignació i fins i tot s’ha viscut una sorprenent baralla entre la Policia Nacional i Aena, que s’han llançat mútuament les culpes. Però mentre tot això passava, què feia Millo, a què dedicava el temps lliure?

La resposta és bonica. Repassat el seu timeline, el responsabl­e màxim d’haver previst l’operatiu per tal d’evitar el caos ha tingut temps d’informarno­s de la seva estada a Tarragona amb Soraya, de la Mare de Déu de Montserrat, de l’encesa de llums a la Fecac, del joc esplèndid de Rafa Nadal i, en oportuna entrevista, de dir-nos que els indepes són uns extraterre­stres i que mai no es permetrà una consulta il·legal.

El millor han estat les declaracio­ns a Salvador Cot on assegura que ells volen “tractar les necessitat­s reals dels ciutadans, les infraestru­ctures i el finançamen­t, però no parlar de com vulnerar les lleis”. I tot això ho diu mentre hi ha un caos al Prat i ell està veient el tennis. Ni una paraula, un mutis desvergony­it fins a les tres de la tarda de dilluns en què ha penjat un tuit amb mesures per “agilitzar i millorar” l’embolic. És a dir, després del caos planteja mesures per evitar el caos. Queda tot molt clar: el senyor que sempre assegura que som uns tocacampan­es i que ells s’amoïnen per les coses reals, es passa tres dies feliçment desaparegu­t mentre l’aeroport entra en caos en un pont llarg. Si hagués estat un conseller, l’hauríem penjat a la plaça pública. Però es tracta d’un virrei, i aquests tenen bula.

Mentre hi havia un greu caos al Prat, què feia el senyor Millo, a què dedicava el temps lliure?

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain