La Vanguardia (Català)

TV3 toca fons a l’abril i no arriba al 10% de quota

La cadena es queda amb un 9,6 %, darrere de Telecinco i Antena 3

- Barcelona

Patacada històrica d’audiència per a TV3 aquest mes d’abril. Per segona ocasió, la quota de pantalla de la televisió pública catalana ha quedat per sota del la barrera psicològic­a del 10% (la primera vegada va ser l’agost del 2016, amb un 9,4%). TV3 ha tornat a quedar tercera a Catalunya aquest mes amb un preocupant 9,6%, darrere de Telecinco (10,8%) i Antena 3 (10,1%). En el global d’Espanya, Telecinco també ha liderat l’audiència amb un 13,4% de quota i es manté com la cadena més vista per tercer mes consecutiu, seguida d’Antena 3 (12,5%) i La 1 (9,8%), segons l’informe mensual de Barlovento Comunicaci­ón amb dades de Kantar Media. Curiosamen­t, tant a Catalunya com a Espanya les grans cadenes generalist­es han perdut unes quantes dècimes respecte al març, mentre que a la televisió de pagament es produeix un nou rècord mensual amb un 23,3% del total del visionamen­t televisiu, vuit dècimes més en relació amb el mes anterior.

Aquest descens generalitz­at en les cadenes generalist­es es tradueix en el fet que a Catalunya, malgrat que es manté líder, Telecinco ha perdut set dècimes del març a l’abril (d’11,5% a 10,8%), i Antena 3, sis (de 10,7% a 10,1%). Amb tot, el gran revés és per a TV3, que baixa vuit dècimes (de 10,4% a 9,6%), i es torna a col·locar en tercera posició del rànquing. L’única nota positiva per a la cadena catalana és que l’estrena del concurs Joc de cartes ila tornada d’El foraster i Nit i dia durant l’últim tram del mes han obtingut bones dades d’audiència i poden constituir un baló d’oxigen per al maig. En quart lloc a Catalunya s’han situat les temàtiques de pagament (8,3%), La 1 (7,4%), La Sexta (5,7%), Cuatro (5,4%), FDF (3,5%) i 8tv (3,2%).

En el conjunt d’Espanya les tres grans generalist­es mantenen posicions, tot i que també pateixen un descens en la quota de pantalla. Telecinco es manté líder amb un 13,4% (perd set dècimes), seguida d’Antena 3 amb un 12,5% (també en perd set) i La 1 amb un 9,8 % (en baixa cinc i torna a quedar per sota de la barrera psicològic­a del 10%). Tot seguit es col·loquen les temàtiques de pagament (8,8%), que pugen un punt; el conjunt de les autonòmiqu­es (7,3%); La Sexta (6,3%); Cuatro (6%), i FDF (3%).

L’emissió més vista del mes va

Telecinco continua líder a Espanya per tercer mes consecutiu amb el 13,4%, nou dècimes més que Antena 3

correspond­re a la pròrroga del partit de Champions League entre el Reial Madrid i el Bayern de Munic emès per Antena 3 el passat dia 18, que va aplegar davant de la pantalla 10 milions d’espectador­s i un 46,7% de quota. La pel·lícula més vista va ser El mensajero , a La 1, amb 2,4 milions d’audiència i un 13,5% de quota, mentre que La voz Kids (Telecinco) va ser el programa d’entretenim­ent més seguit, amb 3,3 milions i un 23,5% de quota.

Pel que fa al visionamen­t en diferit, el programa més vist va ser el capítol de la sèrie Allí abajo d’Antena 3 del dia 3 abril, que van seguir una mitjana de 437.000 espectador­s. El consum global del mes de març incloent-hi lineal, diferit i convidats (espectador­s no residents a la casa del visionamen­t) és de 240 minuts per persona i dia, mentre que el 72,5% dels espanyols s’han connectat diàriament al televisor.

 ??  ?? La pròrroga del Reial Madrid-Bayern Munic, el més vist de l’abril
La pròrroga del Reial Madrid-Bayern Munic, el més vist de l’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain