La Vanguardia (Català)

Quan no hi ha temps per a res

Una aplicació desenvolup­ada a Barcelona permet tenir un assistent personal per menys d’un euro al dia

- ALBERT MOLINS RENTER Barcelona

Qui no ha tingut alguna vegada la sensació que necessitar­ia que el dia tingués 30 hores, de disposar del do de la ubiqüitat o que els horaris comercials i administra­tius fossin més magnànims amb la seva agenda? Nina Alastruey i Carlos Blanco sí.

En el fons, del que es van adonar és que, entre el temps que dedicaven a la feina i el que després havien de destinar a un altre tipus d’afers, no els quedaven hores per a ells. “És el que en economia es diu cost d’oportunita­t. El nostre temps és el nostre actiu més important, i millor dedicar-lo a les coses que ens van més bé o que més diners ens proporcion­en”, diu Alastruey. A partir d’aquí, tot va anar rodat. Si ells estaven en aquesta situació, segur que d’altres també. I així va néixer Eelp!, una aplicació de serveis personals per a gent molt ocupada.

Eelp! va començar a funcionar a mitjans de desembre de l’any passat, i fins a finals de febrer va estar en fase de proves. A partir del març els usuaris que s’hi han registrat han pogut escollir entre tres tarifes de 29, 49 o 79 euros. Com més alt el preu, més cobertura de dies i hores. Això vol dir que Eelp! permet tenir un assistent personal per menys d’1 euro al dia.

El funcioname­nt és simple: una vegada registrat, cada vegada que el necessitem li podem demanar a un eelper allò que requerim. Ell s’encarregar­à de gestionar i de buscar un profession­al que ens ajudi. “De moment tenim identifica­ts diversos comportame­nts d’ús: tot el que té a veure amb l’atenció de les persones, des de treure a passejar el gos fins a organitzar una festa d’aniversari, o acompanyar algú al metge; aquells que nosaltres anomenem entusiaste­s, i que ens demanen que ens encarregue­m de comprar alguna cosa, reservar un restaurant o que els recomanem una pel·lícula; persones que necessiten resoldre tràmits administra­tius, o bé gent que demana serveis fets a mida com que els venguem alguna cosa a Wallapop. Finalment, també tenim clients que demanen que els gestionem l’agenda”, explica Nina Alastruey.

Els eelpers són treballado­rs de l’empresa propietàri­a de l’aplicació. Pel que fa als proveïdors dels diferents serveis, Eelp! només treballa “amb profession­als preselecci­onats que tenen els requisits per complir amb les tasques encomanade­s”, diu Alastruey.

A més, tots estan coberts per una asseguranç­a de responsabi­litat civil davant qualsevol contingènc­ia. El pagament del servei es fa dins de la mateixa aplicació, i “les tarifes que cobren les persones que fan els serveis són preus de mercat”, assegura la directora executiva d’Eelp!.

De moment només està disponible a Barcelona i per a iOS, però esperen estar a Madrid aquest mes i, en un futur, llançar l’aplicació també per a Android i, per què no, si hi ha sort expandir-se per tot el món, sobretot als EUA.

Els ‘eelpers’ gestionen l’agenda del client i busquen el profession­al que resoldrà el servei que se’ls demana

 ?? EELP ?? L’equip responsabl­e d’Eelp! amb Marina Alastruey, la tercera per l’esquerra
EELP L’equip responsabl­e d’Eelp! amb Marina Alastruey, la tercera per l’esquerra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain