La Vanguardia (Català)

Reinventar el tennis

-

No és una qüestió d’edat, malgrat que els experts van enterrar massa ràpid els vells rockers. Diuen que hi ha moltes maneres d’arruïnar-se: amb el joc, amb els plaers, amb les inversions, però que n’hi ha una que és infal·lible i definitiva: amb els experts.

Van dir que Nadal havia d’acabar la seva carrera als 26 anys perquè el seu fort era el físic i no podria continuar. Diumenge va conquerir als 30 anys el desè Trofeu Comte de Godó fent una exhibició de tennis contra un jove austríac amb fam, Dominic Thiem (23 anys), que havia eliminat Murray a les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell. Van dir que en el tennis només triomfarie­n els joves perquè cada vegada es començava a jugar i competir abans.

El basc Jon Rahm (23 anys) s’havia de menjar el món al darrer Masters d’Augusta de golf. Però qui finalment es va vestir amb la jaqueta verda va ser Sergio García, el castellone­nc de 37 anys que al seu moment van batejar el Niño.

Djokovic i Murray s’han passat l’última època manant en el tennis fins que Federer i Nadal han tornat a imposar el seu innegable carisma. Una final entre el suís de 35 anys i el manacorí de 30 arrasa en l’audiència televisiva, mentre que un Djokovic-Murray només dona bones dades. Els experts van jubilar massa aviat els vells rockers en un esport, també, en què el físic és important però decideix el cap. Continua decidint el cap. L’austríac Dominic Thiem fa molt bona pinta, però a Montecarlo qui va arribar a la final contra Nadal als 29 anys

Nadal i Federer eclipsen avui Djokovic i Murray en un esport que només donava ales als joves

va ser Albert Ramos, que va caure derrotat pel gran tennista de Manacor.

Fa la sensació que el tennis s’està reinventan­t. Des de Wimbledon, que vol que la pilota no corri tan ràpid i canvien l’herba, fins a l’autoritat de jugadors com Nadal i Federer, capaços de tornar a jugar al millor ritme amb el pas del temps. Hi ha pocs esportiste­s tan competitiu­s com aquests dos. Cadascun amb el seu estil, però tots dos amb el mateix control del carisma, el cap i l’experiènci­a. Mantenen la capacitat d’intimidaci­ó en un esport que necessita una fortalesa psicològic­a altíssima.

Serena Williams domina en el tennis femení als 35 anys, amb un físic espectacul­ar, però un cap i una experiènci­a impression­ant. El tennis, que havia d’estar en mans dels mil·lennistes, ha estat recuperat pels vells rockers, pels jugadors amb prou carisma per tornar a reinventar-se, acaparar les audiències i relegar a un segon pla els número u. Hi ha cracs que són eterns.

 ??  ?? Santi Nolla
Santi Nolla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain