La Vanguardia (Català)

El PP dona per fet un nou avançament electoral a Catalunya

- Barcelona

La direcció del Partit Popular creu que l’únic escenari possible en què pot desembocar el procés independen­tista serà un nou avançament electoral la pròxima tardor o hivern, després que el Govern constati la impossibil­itat de dur a terme el referèndum. Tot això amb els càlculs d’un sensible descens del vot independen­tista i que el PP sigui l’únic partit constituci­onalista que millori el seu nombre actual de diputats (11).

Aquesta va ser l’anàlisi que van fer ahir a Barcelona la cúpula dels populars amb el vicesecret­ari d’organitzac­ió del PP, Fernando MartínezMa­illo. I per anar greixant la maquinària electoral han posat en marxa una campanya de gairebé un centenar d’actes a tot Catalunya amb membres de la direcció del PP i del Govern central als quals s’afegiran les dues presències previstes per a aquest mes del president, Mariano Rajoy, amb la visita al saló de l’automòbil i la seva conferènci­a dins de les jornades que el Cercle d’Economia celebrarà a Sitges.

Maillo va avalar en aquest sentit l’operació diàleg que encapçala la vicepresid­enta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per ampliar la interlocuc­ió de l’Executiu amb la societat catalana, però també va advertir el Govern de Junts pel Sí que complir la llei “no és opcional”.

El vicesecret­ari d’organitzac­ió, acompanyat pel president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, va censurar que “alguns pretenguin defensar una espècie de democràcia selectiva o a la seva conveniènc­ia: el que els interessa ho compleixen, i el que no els interessa no”.

Maillo feia al·lusió així a l’enquesta que prepara el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalita­t per preguntar als joves catalans sobre la importànci­a de complir sempre les normes i les lleis.

Maillo també va portar a col·lació el recent viatge oficial anul·lat de Carles Puigdemont al Marroc. Una altra prova, va

Maillo adverteix el Govern català que “complir la llei no és opcional”

afirmar, que els seus plans rupturiste­s no han trobat a penes ressò internacio­nal.

“El suport que reben és el de Maduro a Veneçuela, que és exemple del més antidemocr­àtic i exigeix que assumeixin les seves responsabi­litats i fracassos i no acusin el Govern [central] quan ningú no els vol rebre”, va assegurar.

El PP demana a Puigdemont que assumeixi “el seu fracàs internacio­nal”

 ?? JORDI BATALLER / ACN ?? Fernando Martínez-Maillo
JORDI BATALLER / ACN Fernando Martínez-Maillo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain