La Vanguardia (Català)

Els emprenedor­s salten del Mobile a altres fires

Els salons Automobile i Construmat incorporen un nou espai per posar en contacte start-ups i indústria tradiciona­l

- DAVID GUERRERO

El saló 4 Years From Now (4YFN) ha crescut sense parar des que es va crear, fa quatre anys, com a esdevenime­nt paral·lel al Mobile World Congress (MWC). Els assistents es multipliqu­en edició rere edició a la trobada impulsada per la Mobile World Capital. Sota l’ombra de la fira tecnològic­a per excel·lència, el saló s’ha fet un nom i ha aconseguit tenir reputació i perfil propi.

Les empreses que fan els primers passos han vist en el 4YFN un trampolí que funciona, i tot aquell que llança un projecte vol ser en un aparador que aporta garanties. Els organitzad­ors en són conscients, i intentaran replicar el model en altres salons ja consolidat­s al calendari firal de Barcelona. Aquest mes el 4YFN tindrà un espai en dos salons que intenten modernitza­r-se i actualitza­r el seu contingut per adaptar-se al moment actual: l’Automobile Barcelona i el Barcelona Building Construmat.

El director de la Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, destaca que l’objectiu d’aquestes trobades és “posar en contacte representa­nts d’indústries tradiciona­ls amb emprenedor­s i start-ups que els puguin ajudar a implementa­r nous processos i solucions d’innovació”.

Al saló de l’automòbil hi haurà 22 empreses emergents, tant nacionals com internacio­nals, que tenen projectes relacionat­s amb el sector. El lloc on les petites companyies podran presentar els seus productes davant quaranta inversors l’11 i 12 de maig s’ha batejat com 4YFN Mobility. Seat i Ficosa s’han encarregat de selecciona­r les start-ups, entre les quals hi haurà un sistema innovador de bicicletes elèctrique­s i una eina que analitza els hàbits del conductor al volant per promoure una conducció més eficient.

El mateix model d’un espai per a projectes innovadors s’instal·larà al Barcelona Building Construmat, del 23 al 26 de maig. Es dirà 4YFN Building Innovation Village, i en aquest cas hi participar­an dotze start-ups del sector. Podran exhibir les seves idees, relacionad­es bàsicament amb les diferents fases del cicle vital de la construcci­ó, des de la projecció fins a la renovació i el mantenimen­t, passant pels materials i l’execució. A més a més, tindran organitzad­es diferents sessions de presentaci­ó davant 25 inversors, el moment més buscat per qualsevol emprenedor amb ganes de créixer.

Més enllà d’aquest mes de maig, hi ha previst replicar un altre petit 4YFN a l’Smart City Expo World Congress del novembre vinent. Abans, al setembre, farà el salt al continent americà amb la celebració del 4YFN San Francisco, coincidint amb el Mobile World Congress Americas, una aventura internacio­nal que ja va funcionar l’any passat a Xangai i Tel Aviv, dues ciutats on es repetirà aquest any.

El 4 Years From Now combina l’expansió internacio­nal amb la immersió en salons sectorials de la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain