La Vanguardia (Català)

El major dels Mossos renova la cúpula i reforça Barcelona

- MAYKA NAVARRO

Amb els nous vuit comissaris acabats de nomenar, el major Josep Lluís Trapero ha emprès una primera remodelaci­ó de la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Els canvis són molt en clau interna, però ajuden a entendre el projecte pel qual aposta el responsabl­e de la policia catalana per als pròxims anys. Alguns canvien per ascendir en l’estructura, a d’altres se’ls obliga a fer un pas enrere perquè no han funcionat i uns quants mantenen el càrrec, cosa que es pot interpreta­r com que han funcionat bé i val més no tocar-los.

El comissari Joan Carles Molinero assumeix un càrrec que de facto suposa ser el número dos de la policia. Després de set anys al capdavant de Barcelona, amb la particular­itat que implica la plaça, el major ha premiat tant la feina feta a la capital com la seva lleialtat. En aquesta estructura de la cúpula, el comissari Ferran López assumeix la coordinaci­ó de les accions de tot el territori.

Hi ha altres canvis importants. L’intendent Antoni Verger salta de la comissaria general d’investigac­ió després d’un període massa gris en què ha faltat lideratge i valentia al capdavant del que va ser durant anys el vaixell insígnia dels Mossos. El comissari Rafael Comas assumeix l’encàrrec de tornar la confiança en les diferents unitats d’investigac­ió criminal.

El que va ser número dos de Molinero, Joan Portals, acabat d’ascendir, assumeix el comandamen­t de Barcelona, reforçat amb un segon comissari, Xavier Porcuna. La comissària Cristina Manresa deixa la regió sud i assumeix el comandamen­t de la nord, mentre que Joan Figuera passa a manar a la comissaria que gestiona tots els recursos operatius dels Mossos. Però hi ha molts més canvis. Ciutat Vella, per exemple, perd l’intendent que els darrers anys ha liderat la transforma­ció de la comissaria.

Trapero col·loca un comissari com a cap d’investigac­ió criminal després d’un període gris

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain