La Vanguardia (Català)

Els jardins de Marivent s’obren al públic

- DAVID GILABERT

Més de 700 persones van aprofitar ahir l’obertura al públic dels jardins del palau de Marivent, a Palma, per fer una passejada agradable entre pins, rosers i escultures de Joan Miró.

Sense aglomeraci­ons i de manera escalonada, els visitants van poder gaudir de l’obertura del recinte d’estiueig de la família reial a Palma. Es tracta d’una extensió de 9.155 m2 que estarà oberta al públic de manera gratuïta, excepte per Setmana Santa i del 15 de juliol al 15 de setembre.

Entre figueres, llimoners, pins i rosers que formen, amb 36 espècies més, un típic jardí mediterran­i, l’espai acull, a més a més, un museu a l’aire lliure de dotze escultures de bronze obra de Joan Miró. La família del pintor les ha cedit perquè formin part del lloc en forma d’exposició permanent.

L’Executiu balear ha destinat 385.000 euros a condiciona­r el recinte, on s’ha prohibit entrar amb gossos. El projecte ha estat coordinat per la Conselleri­a de Presidènci­a i inclou la construcci­ó d’uns banys i un accés per a persones amb mobilitat reduïda, a més de la instal·lació de bancs perquè els visitants puguin descansar durant el passeig i senyalitza­cions per saber quin tipus de flora s’està contemplan­t.

Entre els primers visitants que es van acostar ahir a Marivent, a més d’alguns turistes, hi havia molts veïns de Cala

Es pot gaudir d’un agradable passeig entre pins, rosers i escultures de Joan Miró

Major, on s’ubica el complex. “Teníem molta curiositat per entrar i veure’l amb els nostres ulls”, deia orgullosa Paula Martí.

Els reis Joan Carles i Sofia van fer de Marivent la seva destinació tradiciona­l d’estiueig des del 1973, quan la llavors Diputació de les Balears va cedir la propietat per a aquesta finalitat.

 ?? JAIME REINA / AFP ?? Visitants a la vora d’una escultura de Miró instal·lada als jardins
JAIME REINA / AFP Visitants a la vora d’una escultura de Miró instal·lada als jardins

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain