La Vanguardia (Català)

Cruz: “Parlar d’esclavitud és insultar els becaris”

- CRISTINA JOLONCH

“Quan parlen d’esclavitud per descriure la feina dels becaris en un restaurant com el meu no m’estan insultant a mi, sinó als joves que ens han demanat de formar-se amb nosaltres”. Així expressava a La Vanguardia el popular cuiner, Jordi Cruz, el seu malestar pels insults que ha rebut a les xarxes socials després de les seves declaracio­ns en un article sobre les condicions precàries dels becaris a l’alta cuina.

En el reportatge, publicat per El Confidenci­al, defensava que treballar en un restaurant d’alta cuina sense cobrar és un privilegi perquè “aprens dels millors en un ambient real, no et costa ni un duro i et donen allotjamen­t i menjar”.

El xef –que ahir escrivia al seu compte de Twitter “Tenim profession­als molt ben contractat­s i estudiants que cuidem i ensenyem amb tot l’afecte... Fart de sentir burrades!”– assegura que se sent orgullós de la feina que fa formant els becaris que volen aprendre el seu costat. “No ho dic amb arrogància, com s’ha pogut interpreta­r malament?, sinó amb la humilitat d’algú a qui al seu dia li hauria encantat formar-se en grans cases”. Cruz afegia que de les dues modalitats de beca que existeixen, amb una petita remuneraci­ó o pagant l’allotjamen­t i el menjar, ells opten per la segona, que els resulta més costós tenint en compte que l’Àbac es troba a la zona alta de la ciutat”.

El xef reconeixia que el continuen sorprenent la lleugeresa amb què alguna gent utilitza les xarxes acusant el seu restaurant sense saber el que passa i aprofitava per desmentir que s’hagi comprat un palauet al Tibidabo per viure-hi amb la seva parella. “Es tracta d’una inversió empresaria­l amb els meus socis de l’Àbac per a una futura ampliació del negoci”.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El xef de l’Àbac, Jordi Cruz
MANÉ ESPINOSA El xef de l’Àbac, Jordi Cruz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain