La Vanguardia (Català)

L’obra d’Antoni Llena ingressa al MoMA

-

El Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) ha incorporat a la seva col·lecció una sèrie d’obres d’Antoni Llena (Barcelona, 1942), artista que sempre s’ha mantingut fidel als valors d’austeritat en les formes, la humilitat en els materials i el risc en el procedimen­t. Les peces amb què entra a formar part d’una de les col·leccions més importants del món recorren diferents etapes de la seva trajectòri­a, des dels seus inicis com a precursor de l’art conceptual català, als anys seixanta, fins al seus treballs més recents.

Al lot adquirit pel gran museu nordameric­à figuren cinc Escultures dissecades, del 1968, i 109 dibuixos de la sèrie SOS. Senyals de fum des d’un subsol, un projecte viu en què l’artista treballa diàriament, com si es tractés d’un ritual, des de fa anys. Un miler d’aquests dibuixos van ser exposats el 2011 a la Tecla Sala de l’Hospitalet, però el projecte no es va acabar allà, sinó que continua activat i es replanteja cada dia que passa. La notícia ha estat feta pública per la galeria A34 mitjançant un comunicat en què assegura que des del departamen­t de dibuixos i gravats del MoMA el seu director, Christophe Cherix, ha manifestat la seva satisfacci­ó per la incorporac­ió a la col·lecció d’unes obres que, segons els especialis­tes, s’ajusten perfectame­nt a la història que explica el museu.

Antoni Llena, que està àmpliament representa­t en altres museus com el Macba i el Reina Sofia, és autor, entre d’altres, de l’escultura en homenatge als castellers que hi ha a la plaça de Sant Miquel de Barcelona, darrere l’Ajuntament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain