La Vanguardia (Català)

Carmen a Hollywood

Amics de l’Òpera de Sabadell trasllada l’òpera de Bizet a un plató dels anys cinquanta

- MARICEL CHAVARRÍA Barcelona

Va ser Georges Bizet qui va donar a conèixer al món a través de la seva exitosa òpera la història de la gitana Carmen. El llibret de Ludovic Halévy i Henri Meilhac sobre la novel·la de Prosper Mérimée, que va ser estrenada a l’Òpera Còmica de París el 1875, situa l’acció a Sevilla i a les muntanyes d’Andalusia a començamen­ts del segle XIX. Però la nova producció amb què Amics de l’Òpera de Sabadell posa fi a la seva temporada i al Cicle Òpera Catalunya trasllada l’acció al Hollywood dels anys cinquanta.

En els estudis de cinema estan preparant una nova jornada de treball, de manera que abans que la càmera comenci a rodar els cantants de la producció de Sabadell donen vida a aquests actors que es disposen a interpreta­r la història del mite de Carmen: és el cinema dins de l’òpera. Una fórmula que va un pas més enllà en una història mil vegades representa­da.

Així és el muntatge que dirigeix escènicame­nt Carles Ortiz, i que es podrà veure avui i els dies 5 i 7 de maig a Sabadell, abans de sortir de gira per Manresa, Sant Cugat, Granollers, Reus, Viladecans, Vic, Girona i Tarragona.

El mestre Santiago Serrate està al capdavant de la Simfònica del Vallès i Daniel Gil de Tejada assumeix la direcció del cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell. En el repartimen­t hi ha la soprano Laura Vila en el paper protagonis­ta, i li fa la rèplica com a Don José el tenor madrileny Enrique Ferrer. Maite Alberola fa el tan agraït paper de Micaëla, Toni Marsol és Escamillo i Juan Carlos Esteve és Zúñiga, per esmentar els cantants principals.

 ??  ?? ‘CARMEN’ - A.O. SABADELL
TEATRE LA FARÀNDULA. 21 H
‘CARMEN’ - A.O. SABADELL TEATRE LA FARÀNDULA. 21 H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain