La Vanguardia (Català)

La llei de Cristiano

Un nou ‘hat-trick’ del portuguès deixa el Madrid molt a prop de Cardiff

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid va manar molt més clarament que no s’esperava en el primer assalt d’una eliminatòr­ia que es preveia molt igualada i que el Madrid va deixar ahir, si no sentenciad­a, molt a prop d’estar-ho. El Madrid va interpreta­r molt millor el partit que li convenia i va ser millor en tot, fins i tot en fermesa defensiva. L’Atlètic va tenir molt poc del valent Atlètic del Cholo. Durant molts minuts semblava que es remuntava a les seves pitjors èpoques, quan no podia competir amb el veí i el Madrid buscava rival per a un derbi decent.

Si el Madrid hagués estat una mica més fi en la rematada l’Atlètic s’hauria emportat una pallissa de les grosses. L’equip blanc va trigar a sentenciar per un problema que té aquests darrers mesos: la falta de finor en la rematada. Si abans li queien els gols de les butxaques, ara necessita incrementa­r notablemen­t la seva producció de xuts per treure’n partit. No hi va haver sorpreses en els onzes. Isco es va quedar amb el lloc de Bale per actuar com d’enllaç i Lucas Hernández va ocupar el lateral dret, on es va defensar bastant bé de les escomeses de Marcelo, que el va buscar una vegada i una altra. El francès va ser un dels més destacats d’un equip on gairebé tots van estar bastant per sota del seu nivell habitual.

El partit aviat va agafar avantatge per al Madrid, que es va avançar als nou minuts en una altra jugada no exempta de polèmica, perquè en l’acció inicial hi va haver un fora de joc de Cristiano que no va assenyalar l’àrbitre anglès, Atkinson. L’acció va derivar en una altra centrada, aquesta vegada de Casemiro, i un cop de cap inapel·lable de Cristiano, que a la Champions sempre mulla. Ja va ser decisiu en els quarts de final contra el Bayern. Ahir a la nit va tornar a marcar per triplicat.

El gol encaixat no li va provar gens, a l’Atlètic. Va trigar a metabolitz­ar-lo, i això va propiciar que el Madrid el tanqués a la seva àrea i busqués el segon amb moltes ganes. El va tenir en un altre cop de cap de Varane, però aquesta vegada la rèplica d’Oblak va ser esplèndida. Després arribaria una rematada de tisora de Benzema, de nou en la seva versió malenconio­sa, que va sortir pocs centímetre­s per sobre del travesser.

El malagueny va jugar en lloc de Bale i va rendir a un gran nivell en un Madrid sense gairebé fissures

Davant el domini de la pilota dels blancs l’Atlètic va tenir molt poca resposta. Amb Koke molt descentrat –es va guanyar una groga de seguida– els de Simeone només van tenir una ocasió en el primer temps, però va ser molt clara. Un error de Varane va fer que Gameiro enfilés cap a Keylor Navas, que el va desafiar en el mà a mà. El francès és especialis­ta, però el costa-riqueny li va guanyar la partida i el perill es va esfumar.

La primera part va acabar amb una mala notícia per als blancs: Carvajal va tenir un problema muscular i es va haver de retirar al vestidor. Nacho va escalfar en l’intermedi i va sortir d’inici en el segon acte en la seva condició de multiusos oficial de la defensa. De fet, al Castella jugava gairebé sempre de lateral.

La segona part va néixer més

Amb Griezmann apagat, el millor d’un pobre Atlètic va ser el jove francès Lucas Hernández

continguda en el joc. L’Atlètic va avançar línies, però no tenia el dia. Simeone va moure l’arbre amb els canvis de Torres per Gameiro i Gaitán per Saúl, però ni així. El Madrid defensava bé. Nacho tapava la seva zona perfectame­nt i el partit va entrar en una fase d’abúlia. L’Atlètic volia, però no podia, i el Madrid buscava el seu moment per clavar el cop de gràcia.

El moment clau va arribar a mitja segona part. En una de les contres blanques la pilota li va arribar a Benzema, que va aconseguir controlar-la d’esquena i cedir-la a Cristiano, que la va clavar per l’escaire d’Oblak amb una volea.

Va esclatar d’alegria al Bernabeu, que a partir de llavors ja va veure l’eliminatòr­ia guanyada i es va dedicar per una vegada a divertir-se. Tant que ha patit, aquest any. L’Atlètic va perdre el cap atabalat pel resultat. Es va atabalar encara més i va començar a concedir grans espais. Van entrar Asensio i Lucas i van començar les ocasions. Cristiano, ja de depredador d’àrea, va caçar el tercer per a desconsol matalasser. L’Atlètic necessitar­à una gesta al Calderón. Pel que es va veure ahir , sembla poc probable.

 ?? DANI DUCH ??
DANI DUCH

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain