La Vanguardia (Català)

El Vardar macedoni, un rival amb accent espanyol per al Barcelona Lassa

-

Després de tres eliminacio­ns consecutiv­es als quarts de final, el Vardar Skopje es va classifica­r per a la final four de la Lliga de Campions d’handbol eliminant el Flensburg –el seu botxí el 2014– amb claredat. L’altre conjunt alemany en lliça, el THW Kiel, va caure contra el Barcelona Lassa i el sorteig de les semifinals va dictaminar ahir que el conjunt macedoni serà el rival del blaugrana, mentre que el PSG i el Veszprém disputaran l’altra eliminatòr­ia el proper 3 de juny a Colònia.

Si la història compta per a res, el Barça, amb nou títols a la Copa d’Europa –l’últim el 2015–, és el clar favorit contra un conjunt que accedeix per primera vegada a la ronda final de la competició. Però el Vardar, que es va classifica­r igual com els barcelonis­tes directamen­t per als quarts de final com a primer de grup davant d’equips del potencial del Kielce, el Pick Szeged i el Rhein-Neckar Löwen, és en realitat un rival poderós que obligarà els blaugrana a mostrar la millor imatge per aconseguir un lloc a la final. L’equip macedoni té una sòlida base espanyola, començant pel seu entrenador, Raúl González –assistit per David Davis–, que es va formar al Ciudad Real i l’Atlètic de Madrid amb Talant Dujshebaev. El val·lisoletà actualment compagina aquest càrrec amb el de selecciona­dor de Macedònia.

A banda de González a la banqueta, el Vardar té quatre hispans més al seu bloc. Un d’ells és Arpad Sterbik, que va ocupar la porteria barcelonis­ta entre el 2012 i el 2014. Amb ell també hi seran el central Joan Cañellas i els laterals Jorge Maqueda i Álex Dujshebaev. Cañellas i Maqueda van estar en les categories inferiors del conjunt blaugrana. Dujshebaev és el màxim golejador dels macedonis en aquesta Champions amb 74 gols. El segueixen el rus Dibirov (65) i els croats Cindric (54) i Karacic (51). Segons l’opinió de Barrufet, director esportiu del Barça, “tenen molta experiènci­a malgrat que debuten a la fase final”. “La porteria –Sterbik– és excel·lent, igual que la defensa. Sens dubte, és un rival molt perillós”.

González és l’entrenador en una plantilla en què hi ha Sterbik, Cañellas, Maqueda i A. Dujshebaev

 ?? JACEK BEDNARCZYK / EFE ?? Arpad Sterbik
JACEK BEDNARCZYK / EFE Arpad Sterbik

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain