La Vanguardia (Català)

En mans d’Agassi

El nord-americà assessorar­à Djokovic a Roland Garros

- ESPORTS

El mal moment de joc i, sobretot, de títols pel qual està passant el tennista serbi Novak Djokovic aquest 2017 l’ha portat a buscar l’ajuda d’André Agassi després de trencar amb el seu equip d’entrenador­s, un canvi que haurà de funcionar ben aviat, ja que la propera setmana comença el Roland Garros, en el qual Nole necessitar­à un bon resultat per lluitar pel número u mundial.

Més enllà de les seves memòries en un llibre esplèndid (Open), no hi ha hagut notícies en els últims anys sobre un jugador d’estil inconfusib­le i llarga cabellera que va marcar una època en el tennis, Andre Agassi, guanyador de vuit títols de Grand Slam entre molts altres trofeus (un total de 60). Però el nord-americà ha unit ara el seu destí al de Novak Djokovic, el número dos del món, que ha perdut la màgia que el va portar a dominar en el circuit de l’ATP amb una autoritat insultant. Abans-d’ahir va ser superat a la final del Masters 1000 de Roma per Alexander Zverev, de 20 anys, i a hores d’ara de la temporada tan sols té un títol el 2017 (Doha), mentre que l’any passat ja n’acumulava cinc, entre ells l’Open d’Austràlia. No, el serbi no és ara un tennista que intimidi. Necessita un canvi. Un revulsiu. I en aquest escenari apareix Agassi i el record del seu estil indomable, que es manté viu onze anys després de la seva retirada (2006).

No està clar fins on arribarà la unió entre el serbi i el nordameric­à, que s’iniciarà tot seguit, a Roland Garros, el Grand Slam de terra batuda que comença diumenge vinent. “He parlat molt amb ell les dues últimes setmanes i ens reunirem a París. Tenim ganes de començar a treballar i encara que no es quedarà durant tot el torneig, ja veurem què passa en el futur”, ha explicat Djokovic després de perdre la final del Masters de Roma.

Mentre el tennista de Belgrad busca solucions al seu joc, Boris Becker, que va acabar al desembre la seva col·laboració amb Nole, té molt clares les causes de la seva davallada esportiva, lògica d’altra banda si tenim en compte el desgast de mantenir-se en el cim durant molt de temps. “Djokovic no s’entrena tant com abans”, ha comentat l’alemany.

Però això és el passat. El present es diu Agassi. “L’Andre és una llegenda d’aquest esport, va deixar empremta per sempre i ho va guanyar tot. Va ser un revolucion­ari pel seu caràcter i la seva manera d’afrontar la vida i el tennis, diferent a la dels altres”, ha afegit Djokovic, ansiós d’iniciar la col·laboració amb una persona “humil i educada, de grans valors”. “És una persona que pot donar una aportació a la meva vida dins i fora de la pista”. Entre els valors a què es refereix hi ha, sens dubte, la família. A punt de ser pare un altre cop, l’exnúmero u del món –situació que va deixar el passat el novembre quan va ser superat per Murray al capdavant de l’ATP–, segueix els ideals de pau i amor, la doctrina que lidera l’exjugador de La Rioja Pepe Imaz –campió d’Espanya de dobles en 1998–, que va atreure al seu dia Marko, el germà de Nole, per solucionar els seus problemes, i ara s’ha convertit en una figura vital per al tennista serbi.

Djokovic, que ahir va fer 30 anys, té molt clar que Agassi ja fa molts anys que està allunyat de l’elit del tennis, però diu el següent: “Està al dia de tot, coneix els jugadors i tot el que envolta aquest món. De fet, ell va passar per tot el que estic passant jo en l’actualitat i la seva experiènci­a em pot beneficiar”. Per Agassi, la possibilit­at d’ajudar un dels millors tennistes de la història també és un repte apassionan­t, al marge del que passi en el futur.

L’OPINIÓ DEL SERBI “Va ser un revolucion­ari pel seu caràcter i la seva manera d’afrontar la vida i el tennis”

 ?? ARCHIVO ?? Djokovic al costat d’Agassi, dues llegendes del tennis
ARCHIVO Djokovic al costat d’Agassi, dues llegendes del tennis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain