La Vanguardia (Català)

Comença la negociació

- Agències

La Unió Europea ha donat llum verda per començar a parlar amb la Gran Bretanya dels detalls de la separació, amb la factura econòmica i el destí dels emigrats dels dos costats com els principals punts conflictiu­s a la vista.

El concert que ahir feia Ariana Grande al Manchester Arena es va transforma­r sobtadamen­t en un drama quan es van produir dues explosions que han causat una vintena de morts i més de 50 ferits, segons va informar la policia. Al tancament d’aquesta edició es desconeixi­a si les explosions es devien a un atemptat terrorista, tot i que algunes fonts apuntaven que es podrien deure a uns altaveus que van esclatar.

D’altra banda, un membre dels serveis sanitaris ha definit les ferides que ha observat com causades per metralla.

Testimonis de succés van comentar a les xarxes socials que al finalitzar el concert, quan ja s’havien encès els llums, es van sentir dues fortes explosions a l’exterior del recinte, a prop de les taquilles de venda d’entrades, la qual cosa va provocar una reacció de pànic entre els 20.000 assistents al concert, que van començar a córrer cap a les portes de sortida entre crits de pànic. “Tothom cridava i corria”, relata Robert Tempkin, un dels assistents. “Hi havia jaquetes i mòbils tirats per terra. Algunes persones cridaven que havien vist sang, mentre d’altres deien que es tractava d’un globus que havia explotat, o un altaveu que havia rebentat”.

Nombroses ambulàncie­s es van dirigir al recinte, que va ser desallotja­t per la Greater Manchester Police, que tracta el cas com un atac terrorista. L’estació de tren Victoria, situada al costat del Manchester Arena, en ple centre de la ciutat, també va ser desallotja­da i es va suspendre la circulació de trens. L’equip d’artificier­s de la policia es va desplaçar al lloc per investigar el que havia passat.

Aquesta situació es produeix quan la Gran Bretanya es troba en el nivell dos d’alerta per atemptat terrorista, la qual cosa significa que es preveu com a molt probable que hi hagi un atac per part de grups terroriste­s.

El Manchester Arena, amb capacitat per a 21.000 persones, es va inaugurar el 1995, i ha rebut la visita de nombroses estrelles de la música.

 ?? PETER BYRNE / AP ?? La policia va acordonar la zona, situada al centre de Manchester
PETER BYRNE / AP La policia va acordonar la zona, situada al centre de Manchester

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain