La Vanguardia (Català)

Preparant el salt

- Barcelona

El partit que impulsen Ada Colau i Xavier Domènech per a la seva expansió es dirà Catalunya en Comú.

El nou partit de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del diputat Xavier Domènech ja té nom: es dirà Catalunya en Comú. Aquesta ha estat l’opció guanyadora després d’un procés participat­iu que es va acabar dissabte passat i els resultats del qual es van fer públics ahir.

“Avui estem posant nom al canvi a Catalunya”, va assegurar el coordinado­r d’organitzac­ió del partit, Xavi Matilla, respecte a una formació que va néixer el 8 d’abril passat de la confluènci­a d’ICV, EUiA i la Barcelona en Comú de Colau. La coordinado­ra de comunicaci­ó de la formació, Elisenda Alamany, va destacar, en aquest sentit, que en el nou nom és present la marca de la confluènci­a guanyadora a l’Ajuntament de Barcelona en les passades eleccions municipals, Barcelona en Comú. També que el nom és declinable, és a dir, que es podrà adaptar a cadascun dels municipis on la formació sigui present.

Amb aquesta tria es descarta finalment l’opció que la formació es pogués dir En Comú Podem –la confluènci­a amb representa­ció al Congrés–, per a alegria del secretari general de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachin, que ahir va assegurar que aquest nom podria haver generat “confusió”. I més després que la seva

Fachin celebra que s’hagi descartat que la formació s’anomenés En Comú Podem

formació ha renunciat a formar part del nou espai polític. Fachin, això sí, va reiterar la voluntat de Podem de “treballar” amb els comuns.

Segons dades del partit, en les votacions hi van participar un total de 3.467 persones. L’opció Catalunya en Comú va guanyar, amb 1.853 vots (53,57%).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain