La Vanguardia (Català)

El Consorci del Palau torna a debatre avui si acusa Convergènc­ia

- Barcelona

El Consorci del Palau de la Música es tornarà a reunir avui a fi de tractar si canvia de posició sobre si acusa CDC en el procés que està tenint lloc a l’Audiència de Barcelona. La reunió es durà a terme a instàncies de l’Ajuntament de Barcelona i serà la tercera amb el mateix tema sobre la taula des del mes de febrer passat. En les dues anteriors va ser desestimat, però ara el Consistori torna a la càrrega perquè creu que l’empara la votació de la setmana passada al Parlament, en la qual la majoria va instar el Govern a personar-se com a acusació particular contra CDC.

Els lletrats del consorci, que són els serveis jurídics de la Generalita­t, no van modificar les seves conclusion­s provisiona­ls, amb la qual cosa ara hi ha una dificultat jurídica per fer canvis. Es plantejari­a una situació inèdita que, en cas d’aprovar-se, es podria resoldre adherint-se a les conclusion­s del fiscal. Caldrà veure quina posició adopta el Govern, els socis del qual, precisamen­t arran de la votació al Parlament, van quedar fracturats –ERC va votar a favor d’acusar CDC i el PDECat es va abstenir– només vint-i-quatre hores després d’un acord entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras per esperar la sentència, i que va quedar en no res.

El Consorci del Palau està format per 12 persones. Tres són de la Generalita­t, dues del Consistori, dues més del Ministeri de Cultura i cinc de l’Orfeó Català. Les institucio­ns aporten 1,8 milions d’euros anuals al Palau: un milió la Generalita­t, mig el Consistori i la resta el ministeri. Avui està prevista la presència dels delegats ministeria­ls, que no van assistir a l’última reunió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain