La Vanguardia (Català)

Jornada accidentad­a en la vaga de metro i en el servei de Rodalies

- Redacció

Com ja és costum cada dilluns, la jornada setmanal d’aturades al metro de Barcelona va tornar a complicar ahir la mobilitat en l’àrea metropolit­ana. Les aturades en el suburbà durant les hores punta, sobretot en la franja matinal de 7 a 9 hores, van provocar aglomeraci­ons en algunes estacions (en les de Sagrada Família i Sagrera va caldre regular l’afluència) i combois en un conflicte que, després de setanta reunions entre l’empresa i els sindicats, encara no té data de caducitat. Està previst que aquesta tarda es reprenguin les converses per intentar desencalla­r la negociació del conveni.

Més enllà de les incidèncie­s pròpies de la vaga, amb les molèsties que aquesta porta a milers de passatgers, el metro de Barcelona va registrar ahir un altre fet. La presència de diverses persones poc abans de les vuit del matí a la zona de vies de l’L9 Nord i l’L10 va obligar a interrompr­e el servei en les mateixes durant 45 minuts, precisamen­t en un moment en què les aturades ja estaven afectant el funcioname­nt del metro. Cap aquella hora es va detectar la presència d’aquestes persones, suposadame­nt vàndals ferroviari­s, fet que va obligar a activar el protocol per revisar els túnels i comprovar que no hi havia ningú

Ocupació dels túnels de l’L10 i invasió de vies a Montcada en protesta per un nou atropellam­ent

en els trams per on passen els combois. Quan es va observar que ja no hi eren els invasors, el servei va quedar normalitza­t, cap a les 8.35 hores.

També hi va haver problemes a la xarxa de Rodalies de Renfe. Prop d’un centenar de persones van envair les vies del tren de les línies R2 i R11 al seu pas per Montcada i Reixac per protestar per l’últim atropellam­ent mortal, circumstàn­cia que va provocar retards de fins a 45 minuts en aquestes línies. La invasió va tenir lloc arran que diumenge a la tarda un jove de 14 anys fos atropellat pel tren a l’R2, a l’altura de l’ambulatori de les Indianes de Montcada. L’ocupació de les vies va durar entre les 12.15 i les 12.50 i va afectar uns 3.000 passatgers. Renfe va informar que, com que ja tenia coneixemen­t previ del que passaria a través de les xarxes socials, va prendre mesures per minimitzar l’impacte d’aquesta protesta, com fer desviar alguns trens.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain