La Vanguardia (Català)

Document de veïnatge per evitar ingressos al CIE

- Efe

L’Ajuntament de Barcelona acreditarà el procés d’arrelament dels immigrants en situació irregular que faci un any que són a Espanya i sis mesos a la ciutat amb un document de veïnatge perquè, si són detinguts, el jutge no en decreti l’ingrés al Centre d’Internamen­t d’Estrangers (CIE) per ser expulsats.

L’Ajuntament ha presentat una mesura de govern per garantir a les persones immigrants l’accés universal als serveis municipals, afavorir la regularitz­ació dels que resideixen a la ciutat i evitar la irregulari­tat sobrevingu­da que pot abocar-los a l’expulsió. Segons el tinent d’alcalde Jaume Asens, el document tindrà valor com a prova documental per al jutge a l’hora de valorar l’ingrés al CIE, ja que amb aquest salconduit l’Ajuntament garanteix que la persona està arrelada i no existeix risc de fuga.

Asens va explicar que amb aquesta mesura Barcelona vol “evitar l’amenaça latent de les expulsions, acreditant les persones que viuen aquí com a veïns de la ciutat, i que siguin tractats com a ciutadans”. Asens va emmarcar el document de veïnatge, que es preveu començar a facilitar al setembre, en el marc de la lluita per tancar els CIE. Per obtenir el document, els interessat­s hauran de demanar-lo en una oficina d’atenció al ciutadà i després anar al Servei d’Atenció d’Immigrants, Emigració i Refugi (SAIER), que els entrevista­rà per elaborar l’informe personalit­zat de la seva situació.

El degà de l’il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, va aplaudir aquesta mesura que “aprofita el marc legal per construir-lo en positiu”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain