La Vanguardia (Català)

Ciutadans demana d’investigar Urbanisme

La formació taronja proposarà al ple de divendres de crear una comissió d’investigac­ió de la gestió d’Antoni Vives

-

Ciutadans (Cs) ha presentat una proposició que serà debatuda en el ple de divendres per crear una comissió d’investigac­ió sobre la gestió de l’àrea d’Urbanisme durant el mandat de Xavier Trias. La presidenta del grup municipal, Carina Mejías, insta en aquesta iniciativa a dirimir responsabi­litats polítiques i aclarir les possibles irregulari­tats que estan subjectes a investigac­ió per part de la Fiscalia, l’Oficina Antifrau o pels mateixos serveis municipals en el període comprès entre el 2011 i el 2015.

Cs considera que cada setmana es coneixen noves irregulari­tats i que és el moment que l’Ajuntament iniciï a través d’una comissió d’investigac­ió les indagacion­s necessàrie­s per determinar les possibles responsabi­litats polítiques que es puguin derivar d’aquesta mala gestió, amb referència a les anomalies detectades en l’Institut Municipal d’Informàtic­a, l’empresa municipal Barcelona Regional o les obres de Glòries, esquitxade­s pel cas del 3%. Totes elles vinculades amb la gestió del llavors tinent d’alcalde d’Urbanisme, el convergent Antoni Vives.

El juny de l’any passat Ciutadans ja va presentar una iniciativa similar a fi de crear una comissió d’investigac­ió arran de les irregulari­tats detectades en alguns contractes de Barcelona Regional (BR). La iniciativa va ser rebutjada per l’equip de govern, que finalment va optar per encarregar una auditoria interna de l’empresa municipal. Segons Mejías, la comissió de seguiment tan sols s’ha reunit dues vegades per reportar els mateixos informes elaborats per la Fiscalia i no ha anat més enllà. Tampoc la comissió d’investigac­ió interna que havia d’aclarir l’adjudicaci­ó dels treballs de les obres de Glòries no s’ha constituït. El ple municipal del març passat va aprovar per unanimitat aquesta proposta presentada per Cs a fi d’aclarir responsabi­litats polítiques sobre el desgavell que s’està produint a la plaça. Tot i això, encara no hi ha hagut cap moviment per començar a investigar aquestes adjudicaci­ons.

Per això, Mejías critica la velocitat amb què alguns membres de l’equip de govern han actuat davant del cas Palau, que contrasta amb la passivitat davant d’altres irregulari­tats detectades dins de l’Ajuntament. Vol que en la futura comissió d’investigac­ió, a més de les que està analitzant l’Ajuntament, s’incorporin les irregulari­tats que estan investigan­t la Fiscalia i l’Oficina antifrau. “Volem evitar que es tornin a reproduir de nou accions contràries a l’interès públic”, diu sentencian­t la presidenta del grup municipal. A més en aquesta comissió, apunta Mejías, s’hauran de definir possibles millores en els procedimen­ts i la gestió dels recursos de l’Ajuntament.

La iniciativa també busca definir millores en els procedimen­ts per evitar situacions similars

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain