La Vanguardia (Català)

Brigitte Macron ja té la seva oficina a l’Elisi

-

Dues setmanes després de l’elecció d’Emmanuel Macron com a president de França, la seva esposa Brigitte ja ha establert la seva oficina al palau de l’Elisi. Des d’allà exercirà les seves funcions com a primera dama, una figura que en aquest moment no existeix com a tal però que el president francès farà oficial.

Segons informa Le Parisien, el despatx de Brigitte Macron està situat al saló Blau, anomenat també saló de les Falgueres, en al·lusió als motius del paper que cobreix les parets. L’estança, lluminosa, és a la planta baixa del palau presidenci­al, a l’ala Madame, i s’obre al jardí. Abans que Brigitte Macron van utilitzar el saló de les Falgueres com a oficina Cécilia Sarkozy, Carla Bruni-Sarkozy i Valérie Trierweile­r.

Paral·lelament a la posada en marxa del despatx, des d’on la primera dama s’ocuparà de temes relacionat­s amb l’educació i la cultura, Brigitte Macron també ha escollit com a director de gabinet PierreOliv­ier Costa, excol·laborador de Bertrand Delanoë a l’Ajuntament de París i persona de màxima confiança d’Emmanuel Macron, que va ocupar el mateix càrrec durant la seva campanya presidenci­al.

A més, segons Le Parisien, la parella presidenci­al es traslladar­à aquesta setmana als apartament­s privats de l’Elisi, per raons de seguretat. L’apartament de lloguer on els Macron han estat vivint fins ara al districte setè no garanteix la seguretat del cap d’Estat.

 ?? JULIEN DE ROSA / EFE ?? Brigitte Macron arribant a l’Elisi el 14 de maig passat
JULIEN DE ROSA / EFE Brigitte Macron arribant a l’Elisi el 14 de maig passat
 ?? . ?? El saló Blau, al palau presidenci­al
. El saló Blau, al palau presidenci­al

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain