La Vanguardia (Català)

Les begudes alcohòliqu­es de més de 20o no poden fer anuncis en apps

- MADRID Agències

Les begudes alcohòliqu­es d’una graduació superior als 20 graus no es podran anunciar en aplicacion­s o en plataforme­s mòbils, segons ha establert la sala de supervisió regulatòri­a de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC). L’organisme regulador, dependent del Ministeri d’Economia i Competitiv­itat, ha fet pública aquesta prohibició en una resposta a l’Associació per a l’Autoregula­ció de la Comunicaci­ó Comercial (Autocontro­l), que li va formular una consulta en relació amb la possibilit­at de promociona­r aquest tipus de begudes alcohòliqu­es en aplicacion­s per a dispositiu­s mòbils.

Autocontro­l va demanar a la CNMC que definís “si aquest tipus de plataforme­s i aplicacion­s (telèfons, tauletes, ordinadors) es poden qualificar de serveis de comunicaci­ó audiovisua­l televisiva en mobilitat o televisió en mobilitat”. El requerimen­t preguntava si, en cas afirmatiu, “les comunicaci­ons comercials de begudes alcohòliqu­es de més de 20 graus estarien prohibides en aquestes plataforme­s i aplicacion­s”.

En la seva resposta, la CNMC considera que les aplicacion­s que permeten veure programes en dispositiu­s mòbils es poden qualificar de comunicaci­ó audiovisua­l televisiva en mobilitat o televisió en mobilitat.

El fonament d’aquesta prohibició, argumenta l’organisme regulador, “s’ha d’entendre, amb una justificac­ió clara en la protecció dels drets dels menors, que aquesta prohibició d’emissió de comunicaci­ons comercials televisive­s de begudes alcohòliqu­es amb un nivell superior de vint graus ha d’afectar també les comunicaci­ons comercials efectuades a la televisió en mobilitat, això és, en aplicacion­s o plataforme­s per visionar programes en dispositiu­s mòbils”. L’adjectiu televisiu, s’aplica de legalment a tot allò que sigui visual, segons ha fet constar la CNMC en la seva resposta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain