La Vanguardia (Català)

Luxe a la plaça Reial

El Jorge Rossy Vibes Quintet aterra al Jamboree amb el saxo de Joshua Redman

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

La polivalènc­ia del músic barceloní Jorge Rossy és més que coneguda en els ambients jazzístics de mig món, tant pels nombrosos projectes que passen incessantm­ent per les seves mans com per la variada tipologia d’aquests. Un dels més espectacul­ars i sovint excitants és el Jorge Rossy Vibes Quintet, és a dir el quintet que Rossy va confeccion­ar ja fa uns anys amb ell exercint de vibrafonis­ta i no pas de bateria, la seva especialit­zació instrument­al en els seus inicis profession­als.

Quan la va fundar, els companys que es van apuntar al quintet van ser d’alta volada, a saber: Mark Turner, saxo tenor; Peter Bernstein, guitarra; Al Foster, bateria, i Doug Weiss, contrabaix. Un dels fonaments d’aquella formació era la llarga amistat que unia els seus membres, a què calia afegir la complicita­t provocada per un vocabulari musical compartit i, també, el fet que la matèria primera sonora eren composicio­ns pròpies de Rossy.

Ara aquell gloriós combo aterra al Jamboree en plena gira espanyola, amb una formació diferent de la dels seus inicis, però també rutilant, en primeríssi­m lloc per la presència del saxofonist­a Joshua Redman, una figura indiscutib­le molt rara de veure i de gaudir en la proximitat i gairebé intimitat d’un local com el Jamboree (el preu de l’entrada ho reflecteix). Completen l’alineació la guitarra de Jaume Llombart, la bateria d’Adam Cruz i el contrabaix ja conegut de Doug Weiss.

 ??  ?? THE JORGE ROSSY VIBES QUINTET
JAMBOREE. 20 I 22 HORES
THE JORGE ROSSY VIBES QUINTET JAMBOREE. 20 I 22 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain