La Vanguardia (Català)

Gresca, llàgrimes i insults

La plantilla es va burlar de Piqué i va tornar a recordar a l’Atlètic què se sent

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid va celebrar el títol de Lliga ahir al matí amb les visites a l’Ajuntament i a la seu de la Comunidad, on la plantilla va rebre un bany de masses davant milers de seguidors. La nit havia estat de poc dormir. Els jugadors van acudir a la Cibeles en un autobús descapotab­le passades les dues i mitja de la matinada. En una passarel·la muntada entorn de l’estàtua de la deessa, on el club celebra les victòries, es van produir les escenes d’eufòria habituals, entre elles els excessos de torn; en aquest cas, a càrrec de Dani Carvajal, que va prendre el micròfon per corejar a plens pulmons el que llavors cantava la massa: “Piqué, cabró, saluda el campió”, i tot seguit ficar-se amb el sentiment dels seguidors de l’Atlètic: “Indis, digueu-me què se sent”.

La celebració del lateral de Leganés, que va recordar quan Samuel Eto'o va insultar el Madrid (després el camerunès demanaria disculpes), tornarà a enterbolir una altra vegada l’ambient de la selecció, que el 3 de juny es concentra a Las Rozas amb vista als dos partits amb què es tancarà la temporada: l’amistós de Múrcia contra Colòmbia i l’oficial a Macedònia, classifica­tori per al Mundial.

A part de les males maneres de Carvajal, el més vistós a la Cibeles van ser les llàgrimes de Morata, consolat en diverses ocasions pels seus companys, en un gest que va sonar a comiat del club com ja va passar amb James Rodríguez, quan aquest va saludar el públic del Bernabeu després de ser substituït davant el Sevilla. A la zona mixta de La Rosaleda el més sorprenent van ser les agres declaracio­ns de Cristiano quan tothom estava de festa: “Els mitjans parlen de mi com si fos un delinqüent, però la veritat sempre apareix i demostraré que quan la gent parla de Cristiano s’equivoca. Jo no soc un sant, però tampoc el dimoni, dins i fora del camp, que diuen que soc. Em molesta quan la gent parla de mi i no sap un carall”. Un altre que va parlar per reivindica­r-se, davant els rumors del fitxatge de De Gea, va ser un Keylor Navas desafiant: “Tinc tres anys de contracte i no me’n penso anar. Em menjaré a qui vingui. No tinc problemes a competir”. El més feliç, Isco: “Puc assegurar als madridiste­s que em quedo aquí”.

A la seu de la Comunidad, Pepe va tornar a enviar un missatge al club que recordava el del que llança una ampolla al mar demanant auxili: “Per al club ara hi ha coses importants, però jo esperaré l’últim dia, a veure què passa...”. El jugador, de 34 anys, vol ampliar el seu contracte dos anys, però el Madrid n’hi ofereix un. Les postures no s’acosten i, si continuen així, tot sembla indicar que el portuguès fitxarà per l’Inter tan bon punt acabi la temporada.

Sergio Ramos va ser dels més aclamats. El capità, que va fer una temptativa de llençar el trofeu de la Lliga, com ja li va passar de debò amb la Copa guanyada el 2011, va resumir el sentir de tots: que tant de bo puguin repetir visita a aquest escenari d’aquí a dues setmanes com a campions de la Champions. Avui el Madrid descansa i demà torna als entrenamen­ts.

ELS MISSATGES DELS JUGADORS Cristiano va abocar la seva ira en la premsa, Keylor i Isco diuen que no se’n van i Pepe s’hi vol quedar

 ?? SUSANA VERA / REUTERS ?? Visita institucio­nal. Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid, va sortir al balcó amb una samarreta del Reial Madrid firmada per tots els jugadors, entre ells el capità, Sergio Ramos
SUSANA VERA / REUTERS Visita institucio­nal. Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid, va sortir al balcó amb una samarreta del Reial Madrid firmada per tots els jugadors, entre ells el capità, Sergio Ramos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain