La Vanguardia (Català)

Villar, etern president

La Federació el reelegeix sense oposició, però els tribunals tenen l’última paraula

- CARLOS NOVO Madrid

Ángel María Villar, de 67 anys, va ser reelegit ahir president de la Federació Espanyola de Futbol per a un vuitè mandat per una majoria aclaparado­ra de l’assemblea. Encara que la decisió és ferma, podria ser revocada als tribunals, la qual cosa donaria pas a un nou procés electoral. El Tribunal Administra­tiu de l’Esport (TAD) ha encara de pronunciar­se sobre el fons del recurs que va presentar al seu dia l’altre candidat, Jorge Pérez, exsecretar­i general de la Federació, que també té interposat un altre recurs al jutjat del contenciós administra­tiu.

No acaben aquí els problemes de Villar amb la justícia, ja que encara ha de batallar als jutjats per dos casos més que li podrien costar la inhabilita­ció per prevaricac­ió: el cas Recreativo (ajuts il·legals al club degà i al Marino) i el cas Haití (diners destinats a cooperació que no va arribar a la destinació).

Passi el que passi amb la justícia, el que ahir va quedar clar és que Villar controla la Federació amb puny de ferro. Dels 139 assembleis­tes amb dret a vot, li van donar suport 112. La resta van ser sis vots nuls, onze paperetes en blanc i deu electors que es van abstenir.

En cas d’acabar aquest nou mandat, Villar haurà presidit la Federació 32 anys seguits. Fins a la seva arribada el 1988 qui més anys havia ostentat el càrrec va ser Pablo Porta (nou anys), substituït per José Luis Roca, l’antecessor de Villar, gràcies a un decret del Govern de Felipe González, –que es va conèixer com a decret antiporta–, per entendre’s llavors que el mandatari català feia massa anys que era al càrrec.

Operat del genoll recentment, Ángel Villar va optar per presentar-se després de flirtejar durant molts mesos amb la possibilit­at de presentar-se a president de la UEFA, repte que va desestimar finalment quan es va adonar que no tenia cap possibilit­at. Molts dels seus amics en càrrecs de responsabi­litat a la FIFA i la UEFA, entre ells Platini i Blatter, han acabat imputats per corrupció.

Enfrontat al CSD, en especial amb el seu anterior president, Miguel Cardenal, i enemic personal i acèrrim del president de LaLiga, Javier Tebas, Villar s’ha tornat a sortir amb la seva emparat sobretot en les territoria­ls (li han donat suport 16 federacion­s). Fins i tot els seus enemics l’han acabat votant per no quedar-se sols. La idea de Tebas de presentar al futbol profession­al unit com un bloc contra Villar ha fallat estrepitos­ament. El Barcelona va votar a favor de Villar i el Madrid no era entre els clubs que votaven perquè no és en la llista de Tebas. A Villar li han donat suport també els àrbitres, el futbol amateur i l’AFE, el sindicat de futboliste­s. De fet, Luis Rubiales, el seu president, es postula com un possible delfí de Villar. Però hi ha Villar per a estona.

LA VOTACIÓ Dels 139 assembleis­tes amb dret a vot, 112 van votar per Villar i onze ho van fer en blanc

 ?? SANTI DONAIRE / EFE ?? Ángel Villar a l’assemblea de la Federació que el va reelegir ahir
SANTI DONAIRE / EFE Ángel Villar a l’assemblea de la Federació que el va reelegir ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain