La Vanguardia (Català)

El PIB dels països de l’OCDE puja només un 0,4% el primer trimestre

- BARCELONA Redacció i agències

El creixement del producte interior brut (PIB) del conjunt dels països de l’Organitzac­ió per a la Cooperació i el Desenvolup­ament Econòmic (OCDE) es va alentir el primer trimestre de l’any al 0,4%, tres dècimes per sota de l’expansió del 0,7% observada en els últims tres mesos del 2016. La desacceler­ació del creixement s’explica pel menor vigor de l’expansió del PIB del Regne Unit, que va passar al 0,3% entre gener i març, davant el 0,7% del trimestre anterior, així com als Estats Units, on l’economia es va desacceler­ar al 0,2% des del 0,5%. La UE va aguantar molt millor i el seu PIB va créixer un 0,5%, tan sols una dècima menys que en el trimestre anterior.

Al contrari, el creixement del PIB es va accelerar en el primer trimestre a Alemanya, fins al 0,6% des del 0,4%, i al Japó, fins al 0,5%, davant el 0,3% del quart trimestre del 2016. Entre els països de l’OCDE dels quals hi havia dades disponible­s, l’increment més important del PIB en el primer trimestre va correspond­re a Finlàndia (1,6%), al davant de Letònia (1,4%), mentre que Grècia va registrar la pitjor dada, amb una contracció del PIB del 0,1%.

En el cas d’Espanya, el PIB va registrar en el primer trimestre un creixement del 0,8% respecte als tres mesos anteriors, mentre que en termes interanual­s l’expansió va ser del 3%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain