La Vanguardia (Català)

CC.OO. i UGT ultimen la proposta final sobre salaris

- ALICIA RODRÍGUEZ DE PAZ Madrid

L’han reconegut tant els sindicats com les organitzac­ions patronals: el temps per negociar la pujada dels salaris en aquest 2017 s’esgota. A les portes del congrés confederal i del seu comiat com a secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo va avançar ahir que aquesta setmana, amb UGT, presentara­n a la patronal l’“última” proposta sobre el pacte salarial. “Gaire més no es pot fer de cara al 2017”, va assegurar amb to pessimista Toxo, donant a entendre que després de l’aquesta proposta hi haurà poc marge més de negociació amb la CEOE i Cepyme. “No cal que ens convoqui, que ens donin una resposta, i sabrem si hi haurà acord o no”.

A mitjans de novembre passat, els sindicats majoritari­s van posar sobre la taula una forquilla d’increment salarial per a aquest any de l’1,8% al 3%. Al gener, els empresaris van respondre amb una oferta de fins al 2% (inclòs mig punt variable). I a l’abril, el president de la CEOE va presentar una nova proposta d’increment d’entre l’1% i el 2,5% (amb el mig punt addicional en funció de paràmetres com la productivi­tat), amb el missatge que ha arribat l’hora que els salaris comencin a reflectir la recuperaci­ó econòmica.

Amb la inflació en aquests moments per sobre del 2,5%, els sindicats mantenen la seva defensa de la recuperaci­ó del poder adquisitiu dels treballado­rs, mentre que la patronal continua argumentan­t que una part de les empreses encara estan en pèrdues.

Amb la vista en el congrés confederal que CC.OO. celebrarà a Madrid entre el 29 de juny i l’1 de juliol, Toxo va assegurar que el sindicat “passa a tenir un caràcter ofensiu amb la recuperaci­ó dels drets vinculats a l’Estatut de Treballado­rs”. A més, va destacar els canvis orgànics sobre els quals discutiran al congrés en el qual Unai Sordo assolirà la secretaria general.

Els sindicats avisen la patronal que aquesta setmana conclouran la negociació de la pujada per al 2017

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain