La Vanguardia (Català)

Sandro Rosell ho nega tot

L’empresari declara que els 15 milions van ser “honoraris legals” per la seva feina

- MAYKA NAVARRO Barcelona

Després de passar la seva primera nit als calabossos de la Guàrdia Civil, l’expresiden­t del Barça Sandro Rosell va ser conduït ahir a les dependènci­es de la policia judicial per ser interrogat. En presència del seu advocat, Pau Molins, l’empresari va negar una per una totes les acusacions.

Els investigad­ors de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van evitar mostrar a l’acusat i a la seva defensa les proves que deuen haver acumulat l’últim any contra la trama presumptam­ent liderada per Rosell, a qui acusen d’haver blanquejat 15 milions d’euros. En vista de les preguntes, els investigad­ors es van interessar per la proté cedència d’una fortuna que Rosell va acumular en l’època que va fer negocis al Brasil, juntament amb qui va ser president de la Confederac­ió Brasilera de Futbol, el seu bon amic Ricardo Teixeira.

Rosell va assegurar als investigad­ors que tots aquells diners sota sospita correspone­n a “honoraris” contractua­ls. Era, va dir, la remuneraci­ó que li corresponi­a per la seva tasca de mediació en la venda dels drets audiovisua­ls d’una llarga llista de partits amistosos jugats per la selecció brasilera de futbol. Va negar, per tant, que es tractés de comissions il·legals, i va recordar que en el seu moment ja va sortir absolt d’aquestes mateixes acusacions quan va ser investigat per la justícia brasilera.

L’empresari va reconèixer que comptes corrents, que comparteix amb la seva dona Marta Pineda, en un banc d’Andorra, l’Andbank. Però va assegurar que el saldo d’aquests comptes està regularitz­at amb la hisenda espanyola.

També li van preguntar sobre la venda, el 2010, de la que era la seva principal empresa, Bonus Sports Marketing SL, dedicada a l’explotació de drets esportius. La societat va ser adquirida per Shahe Ohannessia­n, un empresari d’origen libanès i amic personal de Rosell dels seus anys a l’escola de negocis Esade. Els investigad­ors sospiten que la venda de Bonus va ser un mer “aparador” i que durant els anys que va estar al capdavant del Barça Rosell va continuar controlant el cobrament de comissions per la intermedia­ció de drets d’imatge de clubs i seleccions, malgrat la incompatib­ilitat que suposava amb la seva responsabi­litat al capdavant del club. Durant l’interrogat­ori, però, l’acusat va assegurar que va ser una venda “neta i trasparent” a un amic de la seva màxima confiança.

A més de la seva dona, Marta Pineda, que va quedar en llibertat dimarts a la nit però avui anirà a l’Audiència Nacional a declarar, la resta de detinguts són tots amics de Rosell. De fet, es podria dir que els tres detinguts acusats de ser testaferro­s són els seus millors amics. Tots tres estan acusats de facilitar mitjançant empreses a noms seu l’ocultació d’un patrimoni que Rosell hauria blanquejat en els últims temps amb la seva ajuda.

A més de Shahe Ohannessia­n, també va ser arrestat l’empresari espanyol establert a Andorra Joan Besolí, i Andreu Ramos, un antic futbolista ara pagès i productor de carn ecològica a l’Alt Urgell. Besolí, Ramos i Rosell comparteix­en la titularita­t d’una gestoria al principat, Comptages. Aquesta gestoria ja va ser al seu dia investigad­a perquè és la que es va encarregar de tramitar la residència passiva andorrana de Ricardo Teixeira quan començava a tenir greus problemes amb la justícia.

Al llarg del dia d’avui els quatre detinguts i Marta Pineda passaran a disposició de la titular del central 3 de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela. La magistrada ja disposarà d’un primer atestat elaborat pels investigad­ors amb la documentac­ió intervingu­da en els escorcolls dels habitatges i despatxos; així com dels informes actualitza­ts dels comptes de Rosell a Andorra i que, segons fonts al corrent de la investigac­ió, són la clau del cas.

LA DECLARACIÓ L’expresiden­t del Barça assegura que no va rebre mai comissions il·legals per la seva tasca de mediació

DINERS AL PRINCIPAT L’empresari reconeix que té diners a Andorra amb la seva dona, però diu que estan regularitz­ats

 ?? DAVID AIROB ?? La Guàrdia Civil trasllada Sandro Rosell de la comandànci­a policial a Madrid per declarar avui a l’Audiència Nacional
DAVID AIROB La Guàrdia Civil trasllada Sandro Rosell de la comandànci­a policial a Madrid per declarar avui a l’Audiència Nacional

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain