La Vanguardia (Català)

Piqué diu que el Barça no ha complert els objectius i demana una reflexió

-

Gerard Piqué està una mica fastigueja­t, i no és pels insults que li van dedicar en la celebració de la Lliga del Madrid, que ell no considera ni que fossin insults. Piqué està disgustat perquè, admet, el Barcelona no ha complert els objectius estipulats al començamen­t de la temporada. “No és un fracàs però no és la temporada que haguéssim desitjat i somiat”, afirma, i convida a reflexiona­r-hi. “Una final de Copa està bé, és una opció de títol, però representa­nt el Barça i sent la institució que som crec que podem aspirar a molt més”.

“Podria haver estat millor”, reconeix el defensa respecte a una temporada que hauria de suposar un punt d’inflexió en l’arbitratge. No qüestiona el mèrit del Reial Madrid ni pretén entrar en el debat sobre si els arbitratge­s han afavorit el campió. “La conclusió d’aquesta Lliga és que el VAR (videoarbit­ratge) és totalment necessari i obligatori. L’any que ve cal aplicar les mesures necessàrie­s perquè s’implementi el VAR. A la Lliga, no només per nosaltres o el Madrid, sinó en termes generals, l’arbitratge no ha estat a l’altura. Ho vaig dir en un partit i em van multar, però els fets m’han donat la raó. Trauria pressió als àrbitres, ara estan massa en el focus. Com més ajuda tinguin, millor per a ells”.

De la mateixa manera que es va mostrar estrictame­nt autocrític, el central va demanar que no es valori la temporada del Barça en funció dels èxits del Reial Madrid. “No té res a veure”, va afirmar, i va reivindica­r els èxits de l’actual generació blaugrana: “Que aquest any només s’opti a la Copa del Rei no és la nostra temporada somiada. També hi va haver un any que només es va guanyar la Supercopa d’Espanya (2013-2014) i l’any següent vam guanyar el triplet. No ens hem de centrar en una temporada, o dues, o quatre. Cal mirar a nivell global, i aquesta generació del Barcelona ho ha guanyat tot i ha aconseguit coses històrique­s. No només a nivell de títols, sinó de canviar la mentalitat de l’afició. No havia vist mai el Barça perdre i a l’afició anar-se’n aplaudint l’equip. Això ho ha canviat la nostra generació”.

A Sant Guim de Freixenet (la Segarra), el poble del avis paterns, envoltat de sembrats, Piqué va passar molts moments de la seva infantesa. Ahir hi va inaugurar un Cruyff Court, un petit camp de futbol impulsat per les fundacions de Cruyff, de La Caixa i del Barça per afavorir el desenvolup­ament de la mainada a través de la pràctica esportiva. Ja se n’han creat 227 a 20 països. I de Sant Guim de Freixenet a la universita­t de Harvard (Massachuse­tts, EUA), on el jugador anirà a fer un curs de negocis i e-sports. Li impedirà de veure la final de la Champions.

“La conclusió d’aquesta Lliga és que el VAR és totalment necessari i obligatori”

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Puyol i Piqué a Sant Guim de Freixenet
LLIBERT TEIXIDÓ Puyol i Piqué a Sant Guim de Freixenet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain