La Vanguardia (Català)

El United imposa els galons a l’Ajax

L’equip de Mourinho guanya l’Europa League contra un rival inexpert i valent

- CARLOS NOVO Madrid

El Manchester United va guanyar l’Europa League a Estocolm en un matx marcat pel dol per l’atemptat de fa un parell de dies a la seva ciutat contra un joveníssim Ajax –22 anys de mitjana– tan inexpert com atrevit, amb una proposta valenta que va xocar amb la roca que va ser l’equip de Mourinho, que va agafar avantatge aviat amb un gol de xamba i que es va dedicar tot el partit a lliurar la pilota, protegirse entorn del seu porter argentí i fer alguna contra de tant en tant. Res aliè a l’ideari de Mou.

Els prolegòmen­s potser van ser el més emotiu del partit, quan tot l’estadi i els dos equips al cercle central van guardar un solemne i sentit minut de silenci. El United no celebrarà avui el títol, dels pocs que faltaven al seu palmarès, amb la tradiciona­l rua pels carrers.

L’Ajax es va quedar amb el regust amarg de la derrota, però si és capaç de mantenir al gruix de la seva plantilla –cosa que no li ha resultat mai fàcil, ja que sempre ha estat un club venedor–, té equip per a molt de temps, amb davanters amb molt bona pinta, com Dolberg, extrems de la vella escola ajacied com Traoré i migcampist­es com Klassen. L’equip de Peter Bosz no es va deixar acovardir per la rica nòmina del seu adversari, amb jugadors fitxats per 120 milions com Pog- ba, i des del xiulet inicial va cercar la victòria.

El United, amb Mata i Ander Herrera a l’onze, va deixar fer. Sisè a la Premier, les seves úniques opcions de ser a la pròxima Champions passaven per una victòria ahir.

EL GOL DECISIU Un xut de Pogba que va rebotar en un defensa va posar al davant el United molt aviat

Ni aquesta urgència va canviar el futbol garrepa dels de Mou. Per a la seva sort, va marcar molt aviat, gairebé en la primera aproximaci­ó a l’àrea holandesa. Una sèrie de passades va culminar amb una rematada de Paul Pogba que es va enverinar després d’ensopegar en el central Sánchez, que va canviar prou la direcció de la pilota per superar el camerunès Onana.

A partir d’aquí, l’Ajax va enfilar encara més el camí de l’àrea rival. Va tocar i va tocar mirant de trobar un forat en la defensa del United, que va resistir sense descompond­re’s, tot i que va arribar al descans amb un 30% de possessió.

La segona part no va poder començar millor per al United. Al minut dos ja havia marcat gràcies a un córner picat per Mata, un toc de cap de Smalling i una rematada a la mitja volta de l’armeni Mkhitarian. L’Ajax ho va continuar intentant, però amb menys claredat que abans.

Al final, el Manchester United va portar una petita alegria a una ciutat trencada anímicamen­t.

LA JOVENTUT L’Ajax, amb una mitjana de 22 anys, va ser l’equip més jove a disputar una final europea

 ?? GEORGI LICOVSKI / EFE ?? Mkhitarian i Pogba
GEORGI LICOVSKI / EFE Mkhitarian i Pogba

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain