La Vanguardia (Català)

La patronal demana als sindicats una reunió sobre salaris

- Redacció

L’endemà que els sindicats majoritari­s donessin per definitiva la seva oferta d’apujar els sous aquest any entre un 1,8% i un 3%, els presidents de la CEOE i Cepyme, Juan Rosell i Antonio Garamendi, van demanar ahir per carta als líders de CC.OO. i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Pepe Álvarez, una reunió per “contrastar les últimes propostes de negociació”.

A través d’un comunicat, la patronal va explicar que l’objectiu és que aquella reunió donés un “plantejame­nt final tècnic” més detallat de les propostes que s’han creuat fins ara –l’última dels empresaris passa per augmentar els salaris el 2017 entre l’1% i el 2,5%, amb mig punt de caràcter variable–. Segons l’oferta de la CEOE, després d’aquesta trobada, la negociació passaria als màxims dirigents de les organitzac­ions empresaria­ls i sindicals, per “arribar a les conclusion­s definitive­s”.

Després de mesos sense reunions, les posicions es mantenen enfrontade­s. A començamen­ts de setmana, Toxo va avisar que la negociació no podia perllongar-se gaire més temps. Des dels sindicats, que han deixat en la seva proposta final una clàusula de revisió vinculada a l’IPC, reconeixen que ja pensen en la negociació de la pujada per al 2018. Mentre la patronal adverteix que els convenis sectorials i d’empresa que s’estan firmant estan en línia amb l’increment que proposa.

A més dels salaris, la patronal insisteix en la seva nota en algunes de les seves “propostes vinculants” sobre les quals també busquen un acord, com l’absentisme i les noves atribucion­s per a les mútues.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain